Foci

2017.10.08. 19:45

A rosszul rajtoló Csesztreg együttese zsinórban harmadik meccsén maradt veretlen

A hét végén a 9. fordulóval folytatódtak a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának küzdelmei.

Zalai Hírlap

Gyenesdiás Kinizsi–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 3–0 (0–0)

Gyenesdiás, 50 néző. Jv.: Papp Á.

Gyenesdiás: Takács – Lázár, Mátó, Kovács D., Hegyi, Sipőcz, Fellner (Szőcze), Soós M. (Kósa), Szigeti, Pálfi (Soós G.), Czafit R. Edző: Hajba Géza.

Kiskanizsa: Munkácsi – Anger, Piecs, Póka, Horváth G., Becze, Beck, Ötvös, Kálcsics, Mulasics, Lukács (Szabó I.), Edző: Lukács István.

Mezőnybeli adogatást hozott az első félidő. Fordulás után a kitámadó vendégek védelmén gyors kontrákkal többször átrohantak a gyenesi csatárok. Több helyzetet kidolgoztak, amiből négy perc alatt hármat értékesítettek. A lestaktika helyes értelemzése körül legalább ennyiszer keletkezett szakmai vita, hiszen további helyzetek kialakításával nagyobb arányban is győzhetett volna a hazai csapat. Sok múlott a kapusok jó teljesítményén is, a kiskanizsai szépítő góltól Takács fosztotta meg a vendégeket.

Gólszerzők: Czafit R (2), Sipőcz. Jók: Czafit R., Lázár, Mátó, Takács, ill. Munkácsi. U19: Gyenesdiás–Kiskanizsa 1–4.

FC Keszthely Lazzarin Café–Lenti TE Sport 36 1–1 (1–0)

Keszthely, 150 néző. Jv.: Vizi I.

Keszthely: Kámán – Cseszárik, Kubicsek S., Árvai K., Takács, Németh I., Marton, Acél, Tóth G. (Németh A.), Meszlényi (Kubicsek B.), Bertók (Kiss B.). Edző: Lajtai Roland.

Lenti TE: Balogh B. – Kondákor, Fehér, Czigány, Sárkány, Horváth M., Balog (Mayer), Lovrencsics (Porédos), Szabó Zs., Szabó T. (Godena), Dolmányos (Lukács). Edző: Kovács Béla.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, az első félidőben a hazaiak voltak fölényben és több gólhelyzetük is akadt. Fordulás után feljavult a Lenti, és nagyjából 10 perc kivételével végig dominált. A sportszerű, nagy iramú mérkőzésen végül igazságos döntetlen született.

Gólszerzők: Takács, ill. Sárkány. Jók: Tóth G., Bertók, ill. Sárkány, Dolmányos. U19: Keszthely–Lenti TE 2–4.

 

Hévíz–Szepetnek 0–1 (0–0)

Hévíz. Jv.: Kiss N.

Hévíz: Jánosa – Farkas, Szi-Péter Zs., Czibor, Rácz (Giber), Kottán, Szántó, Kiglics (Nedelkó), Horváth E., Török (Tóth), Pálfi. Edző: Lantai Balázs.

Szepetnek: Szőke R. – Kotnyek, Petánovics, Völgyi, Karakai (Kobra), Szabó B., László (Kisharmadás), Nagy T. (Horváth G.), Rákhely, Kollár (Szőke Á.), Rácz. Edző: Cs. Horváth Gábor.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a hazai csapat, számos kisebb lehetősége is adódott a gólszerzésre a találkozó elején, azonban a vendégek egy-egy kontrája jelezte, hogy nem néz könnyű mérkőzés elé a Hévíz. A gól nélküli első játékrészt követően a Szepetnek egyre veszélyesebbé vált és a 73. percben megszerezték a vezetést. A hátralévő időben a hévíziek mindent megpróbáltak az egyenlítésért, két kapufát is lőttek, de a vendégek kapusa állta a sarat, a hosszabbításban még 11-est is hárított.

Gólszerző: Nagy T. Jók: Szi-Péter Zs., Szántó, ill. az egész csapat.

Femat Csesztreg–Zalalövő 2–1 (0–0)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Novák R.

Csesztreg: Fábián – Horváth R., Elek, Molnár, Szekeres, Kancsal, Kiss Bá. (Hermán), Nagy N., Pesti, Nagy M. (Magai), Kiss Ba. (Pál). Edző: Németh Imre.

Fotó: Kósa Róbert

Zalalövő: Dóra – Szőke, Gyenese, Flander, Nagy, Zsoldos An. (Tóth Á.), Kellner, Balogh, Cseresnyés, Penczák, Zsoldos At. (Elek). Edző: Ostrom János.

Az első helyzetet a zalalövőiek alakították ki, de Zsoldos András a kapussal szemben hibázott. Az 56. percben megszerezték a hazaiak a vezetést: Kiss Bálint szabadrúgása után Szekeres a védőket megelőzve a kapuba fejelt, 1–0. Előbb a 64. percben Balogh 11-esből egyenlített, majd négy perccel később Kiss Balázs szöglete után Elek Zsolt fejese alakította ki a 2–1-es végeredményt. A hazaiak a második félidőben többet támadtak, helyzeteiket értékesítették és fontos 3 pontot szereztek.

Gólszerzők: Szekeres, Elek, ill. Balogh (11-esből). Jók: Molnár, Szekeres, Kiss Bá., ill. senki. U19: Csesztreg–Zalalövő 6–0.

Semjénháza–Z-Net Telekom Becsehely 5–1 (2–0)

Semjénháza, 150 néző. Jv.: Lapat D.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Pál, Kovács, Latin, Schuller, Orbán, Szakmeiszter J., Novák, Pápai, Hans (Markek), Kapuvári. Edző: Markek István.

Becsehely: Balassa – Pintér, Végh, Török, ifj. Mutter, Markulia M., Turi (Horváth), Markulia J., Molnár, Radmanics, Nemes (Varga). Edző: Mutter Attila.

Gyenge színvonalú mérkőzésen a hazai csapat könnyed játékkal sima győzelmet aratott az ezer sebből vérző vendégekkel szemben.

Gólszerzők: Orbán, Pápai, Hans, Szakmeiszter J., Pál (11-esből), ill. Mutter. Jók: Kapuvári, Pápai, Novák, Orbán, ill. Végh, ifj. Mutter. Kiállítva: Markulia M. (89., Becsehely). U19: Semjénháza–Becsehely 2–6.

Nagykanizsa–Zalagrár Pókaszepetk 4–0 (3–0)

Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Siket L.

Nagykanizsa: Szabó Á. – Horváth B., Szabó B. (Csáki), Gerencsér A., Kulcsár O., Zsirai P. (Lőrincz), Márton (Zsirai A.), Kulcsár R., Szalai D. (Horváth D.), Nagy G. (Péntek), Szabó A. (Takács D.). Edző: Gombos Zsolt.

Pókaszepetk: Blsakovics – Cseke, Száraz, Huszár, Bognár, Kovács M., Göncz (Farkas T.), Farkas Á. (Vaspöri), Csécs (Szekeres), Rédei, Horváth Sz. Edző: Lepár Attila.

Ahogy egy bajnokesélyeshez, illetve címvédőhöz illik, úgy kezdte a mérkőzést a hazai együttes. Nem a helyzetek számában, inkább a játék uralásában mutatkozott meg mindez, s ugyan többször is hibáztak a vendéglátók, a kérdés talán csak az volt, mikor sikerül feltörni a vendégek védelmét. Az első negyedóra végén született az első gól, s onnan már nem volt kérdéses a győztes csapat kiléte. A második játékrészben mintha visszavett volna a Kanizsa – szakvezetőjük nem nagy örömére –, a másik oldalon pedig a szepetkiek dicséretére legyen mondva, próbálkoztak becsülettel és a két együttes között így már csak egy góllal nőtt az addig „három fányi” különbség.

Gólszerzők: Kulcsár R., Gerencsér A., Nagy G., Péntek. Jók: Kulcsár R., Gerencsér A., ill. Cseke, Göncz, Kovács M., Száraz.

Lets Do It Technoroll Teskánd–Tisza-Ép Zalaszentgrót 2–1 (1–1)

Teskánd, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.

Teskánd: Bucsics – Szabó B., Magyar, Hadrik (Sonkoly), Luki, Bedő I., Toplak (Aliouane), Bedő M., Kecskés (Vizsy), Pergel, Németh B. Edző: Pergel Attila.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Liegler, Horváth D., Bonyhárd (Németh Á.), Nagy T., Csarmasz, Sümegi, Tóth D., Kovács B. (Farkas K.), Horváth B., Csik. Edző: Jankovics Péter.

Küzdelmes mérkőzésen egy nagyon jól felkészült Zalaszentgrótot fogadott a Teskánd. A vendégek gyorsan vezetést szereztek, majd a hazai csapat átvette a játék irányítását és a félidő végén egyenlíteni tudott. A második játékrész elején a zalaszentgrótiak mezőnyjátéka feljavult, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben. A félidő közepétől a hazai csapat ismét nagy erőket mozgósított a három pont megszerzéséért, a vendégek inkább kontrákra játszottak. Az utolsó percben aztán megszületett a győztes teskándi gól. A mutatott játék és küzdeni akarás alapján megérdemelten nyerte a találkozót a hazai csapat.

Gólszerzők: Pergel (2), ill. Nagy T. Jók: Pergel, Bedő I., Bedő M., ill. Tóth D., Nagy T. U19: Teskánd–Zalaszentgrót 4–0.

Gellénházán vesztett pontokat a Csács-NSE

Gellénháza, 120 néző. Jv.: Varga P.

Gellénháza: Cseresnyés – Horváth D., Keszei, Papp, Lukács, Dávid, Bognár (Horváth L.), Szabó, Ferenczi, Nagy, Odonics. Edző: Bencze Péter.

 

Csács-NSE: Jahic – Éder, Lepár, Kovács, Horváth P., Horváth A., Kozári, Sági, Bandics (Friss), Csik (Darabos), Domján. Edző: Sebők József.

Gólszerzők: Keszei, Odonics, ill. Horváth A., Kovács. Jók: a teljes hazai, ill. az egész vendégcsapat. Kiállítva: Papp (87.), ill. Kovács (77.). U19: Gellénháza-Csács-NSE 2-1.

Fotó: Katona Tibor

Egy szerencsésnek mondható góllal hamar vezetéshez jutottak a vendégek, és a félidő hátralévő részében hiába tartotta őket nagy nyomás alatt az Olaj, ebben a játékrészben csak kapufáig jutottak a vendéglátók. Fordulás után továbbra is a Gellénháza irányította a játékot, fölényük góllá is érett, sikerült az egyenlítés. Nem sokáig örülhettek azonban, hiszen egy pontrúgást követően ismét a Csács-NSE-nél volt az előny! A hazaiak persze nem adták fel, sikerült is újból egyenlíteniük. A futball hatalmas igazságtalansága lett volna, ha ezt a színvonalas mérkőzést pont nélkül fejezi be az Olajmunkás.

Ezek is érdekelhetik