Futsal

2017.10.30. 07:01

Megszerezte első győzelmét a Göcsej SK női együttese

A női futsal NB I hetedik fordulójában közvetlen riválisával a Miskolci Vénusz együttesével találkozott a Göcsej SK. A vendégek nem voltak könnyű helyzetben, mivel még ne tudtak pontot szerezni a bajnokságban. A találkozón nagy akarással játszott a zalai alakulat és Marsai mesterhármasának köszönhetően megszerezte első győzelmét a szezonban.

Jóna István

Fotó: A szerző

Miskolci Vénusz- Göcsej SK 1-4 (1-2)

Miskolc Generali Aréna, Jv: Katona Brigitta (Szabó E., Sántha P.)

Göcsej SK: Kiss, Nagy, Orbán, Lehota, Marsai, csere: Czeglédi edző Táncor Tibor

Gólszerzők: Miliczki, ill: Marsai (3), Orbán

A hazaiak előtt adódott az első komoly helyzet, de meddőnek bizonyult a mezőnyfölényük. A 4. percben Marsai harcolt meg egy eladott labdáért és a hazaiak térfelének a felénél lövésre szánta el magát és bődületes nagy gólt ragasztott Putnoky hálójába (0-1). A gól meghozta a zalaiak önbizalmát és egyre bátrabban támadtak. A 7. percben jobb oldali sarokrúgást végezhetett el a Göcsej. Marsai Orbánhoz passzolt, aki egyből visszatette a játékszert csapattársának, aki szinte az alapvonalról csavart a miskolciak kapujába (0-2). A középkezdésből azonnal jött a válasz a zalai gólra, Kovács húzta meg a jobb szélt és a kapu előtt keresztbetett labdáját Miliczki passzolta a zalai kapuba (1-2). A félidő hátralévő részében mindkét csapat bravúros védésekre késztette ellenfele kapusát. Kiss Emília remekül védett, de ez elmondható volt Putnokiról is.

Fotó: A szerző

A második félidőben nagy nyomás alá helyezet a hazai csapat a Göcsej. A védekezése a lányoknak ezen a találkozón jól működött és mögöttük Kiss bravúrosan védett. Ahogy telt az idő úgy lettek egyre idegesebbek a hazaiak, mivel a vendégek tartották minimális előnyüket. A 35. percben saját térfelén szerzett labdát Orbán Szandra és végig robogva a pályán, lerázva magáról a védőket pontos lövéssel vette be a miskolci kaput (1-3). Egy perccel később Kiss indította jó ütemben Marsait, aki találatával eldöntötte az alsóházi rangadót (1-4).

Kiss Emília, a Göcsej SK csapatkapitánya:- A védekezésre helyeztük a hangsúlyt. A góljaink nagyrészt kontrákból lőttük. Küzdeni tudásból levizsgázott a mai keret. Mindenki kihozta magából a legjobbat. Az összpontosításnak köszönhetően tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést. Mindenkeppen egy fontos győzelmet arattunk, ami talán lökést ad a csapatnak és a folytatásban pontot, pontokat tudunk majd szerezni. Nem utolsósorban remélem, elhisszük azt, hogy képesek vagyunk a győzelemre!

A lányok a folytatásban négy hazai mérkőzés vívnak majd sorozatban, melynek első állomása a Kiskunfélegyháza elleni találkozó lesz november 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában