Kosárlabda

2017.09.15. 19:19

A ZTE KK 15 pontos előny után kapott ki a Falcótól

Pénteken a Zalakerámia-ZTE KK – Falco Vulcano Energia KC Szombathely találkozóval kezdődött meg a Krasznai Kupa férfi felkészülési torna. Az egerszegiek a harmadik negyedben végleg el is dönthették volna a mérkőzést, de a Falco az utolsó negyedben jobb volt és nyert.

Kerkai Attila

Fotó: Szekeres Péter

Zalakerámia-ZTE KK – Falco Vulcano Energia KC Szombathely 81-91 (25-21, 18-21, 27-21, 11-28)

Sopron, 250 néző.

ZTE KK: Simmons 14, Horváth Á. 13/9, Benke 23/3, Szabó Zs. 5/3, Radic 13. Csere: Mohácsi 6/6, Kis R., Jeffers 6, Doktor.

Falco KC: Govens 13/3, Váradi 5/3, Pusthavar 14/6, Borisov 19/6, Zigeranovic 8. Csere: Norfleet 18/6, Durázi, Hódi, Kucsora 9/3.

Kipontozódott: Govens (28.), Zigeranovic (37.).

Felkészülés ide, semleges helyszínen oda, a ZTE – Falco párosítás mindig presztízst hordoz magában. Pénteken délután a soproni csarnokban a két csapat szurkolói sem hiányozhattak, ráadásul a legutóbbi ezüstérmes vasiak és bronzérmes egerszegiek csaptak össze, ami még érdekesebbé tette a találkozót. A magyar válogatott számára már véget ért Európa-bajnokságon szerepelt együttesünk két tagja, Perl Zoltán és Tóth Norbert még civilben foglaltak helyet a kispadon. Szrecsko Szekulovics, a Falco mestere elmondta, ezt a hét végét még megkapta a két válogatottjuk, azaz pihennek. A vasiak kerete immár komplett és végigfutva a neveken, megint nem lesz gyenge csapatuk. Az ezüstérmes együttes gyakorlatilag együtt maradt és láttuk az Eb-n, hogy Perl Zoltán érkezésével még mennyi potenciál van a Falcóban. Ami a ZTE KK-t illeti, az egerszegiek várnak egy légióst, hiszen a kiszemeltjük, Deonta Vaughn nem érkezett meg, majd csak hétfőn csatlakozik a kerethez. Az első kosár (és hármas) a volt zetés Govens nevéhez fűződött, de az első negyed a zalaiaknak jött ki jobban. Horváth Ákos ponterősen játszott és vezetett a ZTE KK. A második negyed megint egy volt egerszegi, Julian Norfleet pontjaival indult – aki szintén a Falcót erősíti már – és a szombathelyiek védekezése egyre keményebbé vált. A ZTE KK csaknem négy perc elteltével szerezte meg az első kosarát, ami Simmons nevéhez fűződött (29-27), de később sem hullottak a kosarak. Az egerszegiek voltak valamivel pontosabbak ebben az időszakban (34-29), amire két Falco-hármas volt a válasz (Norfleet, Pusthavar) és összességében a vasiak a félidő végén jobban játszották meg a lehetőségeiket. A ZTE előnye viszont megmaradt (43-32), és tartotta ezt a fordulás után is, azonban a Falco ott loholt a nyakán. Radic a palánk alatt kemény küzdelmet vívott a szombathelyiekkel, akinek láthatóan tetszett ezt a helyzetet, Benke Szilárd pedig meglehetősen bátran vállalkozott. Ez is kellett ahhoz, hogy a ZTE 59-50-re ellépjen, aztán még jobban. Mohácsi pontjai után már 70-55-re vezetett a zalai csapat, a másik oldalon pedig Govens szállt ki a játékból kipontozódásával. Simmons rossz döntései után zárkózott közelebb a Falco és tette megint nyílttá a találkozót. A 34. percben egyenlített a vasi együttes (72-72), amely fel tudta pörgetni a játékát és pár ponttal vezetett (81-84), ugyanakkor a zalaiak kísérletei már nem jöttek be és ez döntött. Mindezzel együtt, nem lett volna szabad elveszíteni ezt a találkozót a megszerzett 15 pontos előnyről már.

A torna esti találkozóján, a Sopron – Oberwart mérkőzésen a Sopron 65-57-re nyert. A szombati programban 17 órától a bronzcsatát rendezik meg a ZTE KK és az Oberwart részvételével. Este 19 órától következik a döntő: Sopron-Falco párosításban.

Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője így értéekelte a látottakat:

- Akkor vesztettünk, amikor az irányítónk négy faulttal a padon ült. Nem oldottuk meg jól a helyzeteket akkor, pedig voltak tiszta dobásaink, a Falco pedig ugyanezekkel élt. Azt gondolom, hogy harmadik negyedben mutatott játékra kell építenünk és láttuk, hogy kell a csapatba még egy irányító. A Falco a két hiányzó ellenére is komplettebb csapat már.

Fotó: Szekeres Péter
Fotó: Szekeres Péter
Fotó: Szekeres Péter
Fotó: Szekeres Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában