Kosárlabda

2017.09.13. 20:51

Tartják a színvonalat-Göcsej Kupa

Jövő hét végén rendezik a megyeszékhelyen hazánk egyik, ha nem a legnagyobb múltú felkészülési kosárlabdatornáját, a 48. Nemzetközi Göcsej Kupát. Közeledve az eseményhez, a viadal aktualitásairól érdeklődtünk.

Kerkai Attila

Szabó Zsolt, a ZTE KK játékosa a tavalyi Göcsej Kupán dob kosárra a Vasas elleni mérkőzésen. Most is NB I-es ellenfelek érkeznek

Fotó: Katona Tibor

Kérdéseinkkel természetesen dr. Villányi Antalhoz, a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elnökéhez, a Göcsej Kupa főszervezőjéhez fordultunk. Aki gyorsan hozzátette: a szervezésben megtalálta azokat a munkatársakat, akik egy sor terhet levettek az ő válláról is.

A szurkolók által is minden évben várt Göcsej Kupa hivatalos időpontja szeptember 22-24. közé esik, és először lesz pénzdíjas. Erre is kitért dr. Villányi Antal, hogy miért döntöttek így, ám előbb nézzük a résztvevő csapatokat.

A nőknél a ZTE NKK mellett a Győr és a PINKK Pécs képviseli a magyar színeket, a negyedik résztvevő a szlovén Celje csapata lesz. A férfiaknál a Zalakerámia-ZTE KK, a Jászberény és a Debrecen indul, s itt van még egy kérdőjel. A negyedik induló a férfiaknál is külföldi csapat lesz, de ez ügyben még tárgyalnak.

Szabó Zsolt, a ZTE KK játékosa a tavalyi Göcsej Kupán dob kosárra a Vasas elleni mérkőzésen. Most is NB I-es ellenfelek érkeznek

– A 48. Nemzetközi Göcsej Kupa fő támogatója továbbra is a város és az MKOSZ, továbbá azok a hagyományos helyi támogatók, akik nem hagytak el bennünket – tudtuk meg dr. Villányi Antaltól. – Amiatt tettük pénzdíjassá a viadalt, mert a csapatok érdeklődése az utóbbi években lanyhult, és ezzel is szerettük volna ösztönözni őket. Ám nem a torna nívójával, vagy éppen a múltjával van gond. A szeptemberi program annyira besűrűsödött mára, hogy nehéz mindenki számára megtalálni a legjobb megoldást.

Ráadásul a FIBA előírta a nemzetközi kupákban szereplők számára a selejtezőket. Emiatt a férfiaknál a Körmend, illetve a nőknél a Szekszárd sem tud eljönni, pedig szerettek volna. A férfi tornát szerettük volna nyolc csapattal megrendezni, de ez, ebben a helyzetben nem volt már lehetséges.

A főszervező kiemelte, hogy tornájuk továbbra is felkészülési viadal, amin körmérkőzések vannak és a csapatok három mérkőzést vívnak a hosszú hétvégén. Ahogy fogalmazott dr. Villányi Antal, a színvonal is kielégíti ezt az igényt. A nőknél a megerősödött ZTE NKK és PINKK mellett a Győr és a Celje is hazájuk élcsapatai közé tartozik.

A férfiaknál a Zalakerámia-ZTE KK és a két másik hazai együttes, a Jászberény és az újonc Debrecen mellett a külföldi résztvevő is élvonalbeli nívót hoz.

A jövő heti viadallal párhuzamosan a fiúk részére junior Göcsej Kupát is rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában