Az évad utolsó bemutatója

2024.04.13. 09:45

Csapatmunka volt az Annie, a kis árva

Látványos előadást láthattunk, köszönet a társulat minden tagjának, a fantasztikus zenekarnak, mondta Balaicz Zoltán polgármester, az évad utolsó premierjét, az Annie, a kis árva bemutatóját követő fogadáson pénteken este a Hevesi Sándor Színházban.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán, Ecsedi Erzsébet (Miss Hannigan), Böhm György rendező, Papp Gábor, Mihály Adél (Annie), Támadi Anita (Grace Farell), Besencziné Nagy Kornélia, Besenczi Hella (Annie), Besenczi Árpád (Oliver Warbucks)

Fotó: A szerző

Ritka Zalaegerszegen, az ilyen grandiózus, a színház szinte teljes állományát megmozgató, lenyűgöző bemutató, tette hozzá a polgármester. Szólt a darab korszakáról, az 1930-as évekről, a New Dealről és Franklin D. Roosevelt amerikai elnök történelemre gyakorolt hatásáról is. Párhuzamot vonva ezzel és napjainkkal leszögezte, nem kell gyermeknek lenni ahhoz, hogy higgyünk a csodában, hogy jóra fordulhatnak a dolgok, és mindig van remény. Ez igaz az egyénre és olyan közösségre is, mint Zalaegerszeg, mert a mi csodánkat Zalaegerszegnek hívják, mondta.
Aktuális ez a darab napjainkban is, pedig majdnem száz év telt el a nagy gazdasági világválság óta, fogalmazott érdeklődésünkre Papp Gábor, az előadást főtámogatóként is jegyző Perfect Steel System Kft. ügyvezető-tulajdonosa. Számomra könnyed, vicces, zenés darabnak indult, aztán megformálódott a komoly mondanivalója, miközben hatott az érzelmekre is, mondta. Az előadásban a társulat szinte összes tagja megmutatta magát, ráadásul több szerepet is eljátszva, amihez sokszor kellett átöltözniük, ez valódi csapatmunka volt, emelte ki a zalaegerszegi székhelyű, építőipari generálkivitelezéssel foglalkozó vállalkozás vezetője. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában