Lóránt Attila fotókiállítása

2024.02.20. 16:00

Képek az Andokból a Báthory galériájában

Egy távoli világ néhány elkapott pillanata fogadja a látogatókat a zalaegerszegi Báthory István Technikum galériájában, ahol kedden délelőtt nyílt meg Lóránt Attila fotókiállítása.

Arany Gábor

Lóránt Attila a Báthory galériában

Fotó: A szerző

A zalaszentlászlói származású, 56 éves, Budapesten élő alkotó, fotós, filmrendező, művészeti vezető, az Eltűnő Kultúrák Alapítvány létrehozója 2002-ben kezdte fotós-szerzői munkáját, amellyel különböző természeti népeket, távoli kultúrákat igyekszik megörökíteni, és ehhez bejárta a világ minden táját. Az iskolai galériában a dél-amerikai indián kultúrákról, az Andokban készült fotóiból látható néhány. Eddig hét könyve jelent meg, hetvennél több kiállításon szerepelt Európában, Észak-Amerikában és Afrikában.

Az első magyar fotóművész, akinek könyve a National Geographic Society gondozásában jelent meg, azóta további két művét adta ki a National Geographic. A Tájban élő Ember című kötet például Magyarország 10 nemzeti parkjáról szól az itt élő emberek és a természet bemutatásával.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában