Könyvajánló

2024.01.13. 08:00

Regényes történet a Tiszától a Gangeszig

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárral együttműködve idén is folytatjuk azt a sorozatot, melyben az intézmény munkatársai ajánlanak állományukból egy-egy érdeklődésre számot tartó művet. A kiadványok között megjelennek szépirodalmi alkotások, de a könyvtárosok szakkönyvekre is felhívják a figyelmet.

Szakál Eszter

A regény végére helyükre kerülnek a kirakós darabjai

Fotó: Szakál Eszter

A munkatársak ezúttal a bibliotéka állományából a Dharma című regényt választották ki. Nem véletlenül, hiszen olvasóik nemrég találkozhattak a szerzővel, Szűcs Péterrel a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Az elsőkönyves író a Kultúrák találkozása elnevezésű programban mutatta be könyvét, illetve legérdekesebb úti élményeit is felelevenítette. Mint kiderült, a kötetben olyan történetek olvashatók, melyeket családi emlékek, valamint az utazások során átélt események, találkozások inspiráltak. Szűcs Péter három egységre tagolta művét, melyben öt szereplő sorsával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A világutazóval és könyvével nemrég a Deák-könyvtár olvasói is megismerkedhettek
Fotó: Szakál Eszter

Az első rész főhősének, Kamuti Istvánnak az útja Biharnagybajomtól és Budapesttől New Yorkon át egészen Rio de Janeiro-ig vezet, miközben későbbi feleségével, Mariával is kibontakozik a szerelme. A második egység a rendszerváltozás korában és az azt követő évtizedekben játszódik, Szűcs Péter Tamás és Andrea történetét meséli el. A reklámszakember Tamás karrierje csúcsán kiábrándul az életéből és munkájából, majd úgy dönt, hogy elindul, és felfedezi a világot. A legfiatalabb szereplővel, Lénával már Szentpéterváron találkozunk, majd vele - egy tesztnek köszönhetően - egészen Indiáig, a Gangesz partjáig jutunk. Míg az utazások zajlanak, a főhősök komoly jellemfejlődésen mennek keresztül. A regény végére helyükre kerülnek a kirakós darabjai, megértjük, mit jelent valójában a Dharma, s hogy vannak-e az életben véletlenek.

A kötet a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban és a József Attila Városi Tagkönyvtárban foglalható, kölcsönözhető vagy előjegyezhető. A beiratkozott olvasók a kiadványt az Apáczai-tagkönyvtárban fiókközi kölcsönzéssel érhetik el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában