Elhozta a Tintaló Társulat a Minicirkuszt

2024.01.27. 17:39

Családi nap a Griff Bábszínházban

Esőfelhőre lehetett vadászni, bambuszerdőt telepíteni, tengerből szemetet szedni, hólavinát indítani.

Arany Gábor

Előadás a Tintaló Minicirkuszban

Fotó: A szerző

 Mindezt persze csak játékosan  a Griff Bábszínház szombati családi napján. Az immár hagyományosnak nevezhető, évente többször megrendezett programon most is a környezet védelme került a játékok középpontjába. Szücs István, az intézmény igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy pár éve pályázati támogatás segítségével hozták létre a Négy égtáj névre keresztelt játszóterük ügyességet fejlesztő eszközeit, mégpedig a kecskeméti Tintaló Társulás közreműködésével. Utóbbi, Sisak Péter és Sipos Katalin is eljött a családi napra, és elhozta a 25 nézőt befogadó Minicirkuszt, ahol négy előadáson fogadták a “kisméretű nagyérdeműt”, azaz a gyermek közönséget, de persze a kíváncsi felnőttek is befértek.
Az egész napos programban a Griff három bábelőadást is kínált az érdeklődőknek, akik szép számmal érkeztek, és a nézőtér minden alkalommal megtelt, köszönhetően a repertoárnak, ami a legkisebbektől az iskoláskorig kínált mesés történeteket.   
Az előadások között pedig, ha éppen a játékokba is belefáradtak a gyerekek, rajzolhattak, kézműveskedhettek is.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában