Programajánló

2023.08.31. 07:30

Szőlőmustra és borkóstoló Pusztaszentlászlón

Szombaton rendezi meg hagyományos szőlőmustráját Pusztaszentlászlón az Újhegyi Borbarátok Egyesülete. A borkóstolóval egybekötött program szakmai vendége dr. Kántor Mónika szőlész-borász mérnök lesz.

Gyuricza Ferenc

Pusztaszentlászló madártávlatból Fotó: ZH-Archívum/Győrffy István

Az idei szőlőmustra immár a tizenegyedik a sorban, s mint azt Kaj István polgármester – aki egyben a civil szervezet elnöke is – portálunknak elmondta: a birtokszemlék és évértékelők mellett eddig minden évben tudtak újdonságot vagy érdekességet is mutatni a látogatóknak. Az idei programot szintén így állították össze, hogy a birtokszemlék során most első alkalommal a fiatal gazdálkodók is vendégül láthassák a Pusztaszentlászló melletti zártkert eredményei iránt érdeklődőket.  

- A már jól bevált menetrend szerint négy helyszínt látogatunk végig, s mindenhol más program vár a vendégeinkre – tette hozzá Kaj István. – Ezek között szerepel szőlőbejárás, borkóstolás, megmutatjuk az új fejlesztéseinket, s természetesen az egyre nagyobb érdeklődést kiváltó turisztikai attrakcióinkra, az Újhegyi kilátóra és a boronapincére is szeretnénk ráirányítani a figyelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában