A művelődési házban látogatható

2023.08.26. 08:30

Szeptember 1-ig tekinthető meg a Korok, képek, kerámiák tárlat Gutorföldén

A tárlat egyben egy időutazás és emlékállítás a tófeji kerámiának, melynek apropóját a Zalakerámia tófeji gyáregységének leállása adta. A kiállításon 36 adományozónak köszönhetően széles palettáját ismerheti meg a közönség a Tófejen gyártott díszmű kerámiáknak.

Korosa Titanilla

(b-j) Ódor Szabolcs és Domján Adrián

Fotó: Korosa Titanilla

De nem csak a tófeji gyárból kikerült lakásdíszek láthatók a művelődési házban, hisz a hármas tematikájú tárlaton két fiatal alkotó is bemutatkozott. A 26 esztendős fotós Domján Adrián születése óta Gutorföldén él, 2012-ben kezdett fotózással foglalkozni, az akkor még hobbi mára hivatássá vált. Az eseményen elmondta, hogy leginkább embereket szeret fotózni, főként portrékat és érzelmeket megörökíteni. A tárlatra is ilyen témájú képekkel készült.

A másik helyi kötődésű kiállító Ódor Szabolcs, aki 1990-ban költözött családjával Gutorföldére. Általános iskolai tanárainak ösztönzésére a zalaegerszegi Ady-gimnázium művészeti tagozatán érettségizett. Itt megismerkedett a grafika, reklámgrafika, tűzzománc, kerámia és a kézi rajz technikákkal. A művészeti beállítódás ellenére építészmérnökként diplomázott, 2008-ban külföldre költözött, azóta is Hollandiában él. Munkája során rengeteget tanult az emberi viselkedésről, mindez felkeltette érdeklődését a pszichológia iránt. E téma visszaköszön festményein is. Az évek során próbálta megtalálni azt a technikát, mely alkalmas arra, hogy megmutassa az elméjében létező világot, ez lett a festészet. Minden alkotása egy-egy történet, melyeken megmutatja érzéseit, személyes tapasztalatait, a pszichológiai kihívásokat, az emberi lét kérdéseit és jelenlétünk hatásait bolygónkra.

Ódor Szabolcs a tárlat megnyitóján egy a községről készített képet ajándékozott a helyi közösségnek.

A kiállítás zárónapján 17 órára kötetlen beszélgetésre invitálják az érdeklődőket a szervezők a művelődési házba. A Nincs hely szépség nélkül címmel meghirdetett kérdezz-felelek vendége Ódor Szabolcs festőművész lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában