A bábparádét a tizenkettedik alkalommal tartották meg

2023.07.16. 11:19

Játékos és mesés világ

Arany Gábor

Nagy Petra és Keresztény Tamás játszotta el Jancsi és Juliska édes álma című darabot

Fotó: A szerző

Minden, ami marionett, mondhatni, ennek a jegyében szerveződtek a idei bábparádé előadásai.
Mesevilágba csöppenhetett, aki szombaton délután ellátogatott a kultúrházhoz, ahová az ország minden tájáról idesereglett csoportok hoztak játékokat a gyermekek, no meg a felnőttek örömére. Találkozni lehetett például Mazsolával, az unikornis pónival, vagy felszállni a felhővadász repülőgéppel, kipróbálni a jövőbe lövő ügyességi játékot, ami csak egy volt a sok közül. Az ügyes kezűek és türelmesek elmerülhettek a bábkészítésbe is a kézművesjátszóházban. 
A hottói program alapjait 12 éve rakták le, ahogy ezt érdeklődésünkre Varga Péter Róbert és Pfeifer Zsófia a házigazda hottói Ziránó Színház tagjai, azaz társulata elárulta. A Magamura Alkotóműhellyel együttműködve a kezdetektől bekapcsolódtak a Dombérozó programfolyamába. Ez évben a Ziránó A három kismalac című előadásával kezdődött a bábparádé, őket Jancsi és Juliska édes álma követte a Laniakea Színház két művésze, Nagy Petra és Keresztény Tamás játékával. A Mátyás király szárnyai-t pedig a MárkusZínház mutatta be. 

Telt házat vonzott az idei bábparádé is
Fotó: A szerző

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában