Szabadulj ki a völgybe!

2023.07.05. 17:15

Három hónapon át 36 nyitott porta, 135 program

Júliustól szeptemberig 36 családi porta gazdag kínálattal várja az érdeklődőket a Zala-völgyében. A résztvevők a házigazdákkal együtt aktívan, kreatív személyiségüket kiaknázva alakíthatják a programokat.

Szakál Eszter

Forrás: Nyitott Porták Hálózat

A kezdeményezés nem új keletű, hiszen 2018 szeptemberétől léteznek minősített porták a térségben - mondta el érdeklődésünkre Szabó Tibor, a Nyitott Porták Hálózat programkoordinátora. Hozzátette: az alapítók annak idején többféle célt jelöltek meg, köztük a minőségi termékek bemutatását a helybelieknek és a turistáknak. Küldetésüknek tekintették a szemléletformálást is, azt, hogy az emberek figyelmét az egészséges, fenntartható élelmiszerek és a helyi termékek felé fordítsák. Az eredményeket mutatja, hogy a hálózat vonzó, a tagság a duplájára nőtt, s emelkedett a vendégek száma is. 

Az idei, nyári időszak meglehetősen intenzív, hiszen a gomba- és gyalogtúráktól a lovagláson, íjászaton át a különböző ételek készítésééig, s a bemutatókig sokféle lehetőséget kínálnak a vendéglátók. Minden porta igyekszik valami egyedi eseménnyel előrukkolni, ami a látogatók számára vonzó lehet. Van például olyan méhész, aki zümmögő házat hozott létre. Ebben az apiterápiás szolgáltatást lehet kipróbálni, aminek lényege, hogy a méhesházban a kaptárak levegőjét használják a gyógyításra. A programok egy része fizetős, ám az eseménynaptárt böngészve ingyenes rendezvényeket is felfedezhetnek az érdeklődők. A részletekről és az időpontfoglalás módjáról a www.nyitottportak.hu oldalon lehet tájékozódni.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában