Program

2023.07.05. 11:16

Hétvégén rendezik meg a Göcseji Dombérozó programsorozat keretében a hagyományos kézikaszás aratóversenyt

A rendezvény pénteken a Léránt Lajos Sportcentrumban 19 órakor a Csádé Zenekar nagykoncertjével és táncházzal kezdődik.

Korosa Titanilla

Fotó: zalamedia.hu /Alívi@

Szombaton 8 órakor tartják a VII. Göcseji Dombérozó megnyitóját a 7 év 7 érv 7 tárgy kiállítással a Gönczi Ferenc Művelődési Otthonban. Ezután 8.30 órakor indul az 50 éves Zengővárkonyi Hagyományőrző Művelődési Egyesület néptáncegyüttesének és rézfúvós zenekarának menettánca. A 34. Göcseji Aratónapok ünnepélyes megnyitóját 9 órakor kezdődik, majd 9.45-kor vonulnak ki az bandák az aratómezőre, lesz tarlófutás és kaszakalapálás is, illetve aratási ételek kóstolással egybekötött bemutatója.

A már korábban meghirdetett főzőverseny eredményhirdetésére 13.30-kor kerül sor, majd hagyományőrző műsor következik. Fellép a Bibrics, majd a Generációk Táncegyüttes, a Göcseji Szegek Néptáncegyüttes, a Kerka Táncegyüttes és a Szarkaláb Tánccsoport.

A délután folyamán hallhatnak még a látogatók zenés összeállítást id. Horváth Károly népzenekutató, népművelő születésének 90. évfordulójára emlékezve, kihirdetik a rajzpályázat eredményét a Göcsej Kis Szíve Tánccsoport közreműködésével, 16 órakor pedig gyermekműsor kezdődik. Az aratóverseny díjkiosztó ünnepségét 17 órakor tartják, 18 órakor a Kerka Táncegyüttes közreműködésével Aurora Folkglamour bemutató, illetve a Hymnus és Petőfi Bicentenárium ősbemutató lesz. 19 órakor bemutatkozik Hetés, dr. Kepéné dr. Bihar Mária történész, néprajzkutatóval hallhatnak beszélgetést a tájegységről, 20 órakor pedig a Palya Bea trió ad koncertet, utána a Kanizsa Csillagai lép fel és zárják táncházzal a napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában