Furfangos szimfónia

2023.05.25. 11:00

Weide Ancsa tetoválóművész festményei az Apáczaiban

Az országszerte elismert zalaegerszegi tetoválóművész akrilfestményeiből nyílt kiállítás kedden este az Apáczai Művelődési Központban. Az alkotót édesapja, Farkas Károly mutatta be a nagyközönségnek, a műsorban flamencodalokkal közreműködött Joaquin Serrano énekes és gitárművész.

Mozsár Eszter

A művész Földanya és Tekintet című festménye között

Fotó: Mozsár Eszter

A telt házas kiállításmegnyitón már sejteni lehetett, hogy a Senorita Tattoo Salon tulajdonosát nagyon sokan ismerik. Weide Ancsa autodidakta módon tanulta a tetoválást, tizenöt éve elismert szakmájában, ám örökös „elégedetlenként” fejleszti önmagát szakmájában és festői kifejezésmódjában egyaránt. Gyermekkora óta él a vizualitás bűvkörében, amit a zene és a tánc szeretetével egészített ki. A tetoválóművészet elsajátításával szinte egy időben fordult az akrilfestmények világa felé, láthatóan nagy sikerrel. Női érzékenységgel festetett dinamikus képei között találunk nagy méretű portrékat, aktokat, ám szívesen kitekint az absztrakt ábrázolás vagy éppen a városi zsánerképek felé is. Bátran keveri a realisztikust az álomszerűvel. Kísérletezései, útkeresése nyomon követhető első önálló kiállításán, mindenki talál magának tetsző sorozatot, egyedi képet a válogatáson. A képek hangulata bárki magával ragad, a látható motívum vagy téma továbbgondolására sarkall. A Furfangos szimfónia amolyan önvallomás, leplezetlenül őszinte kitárulkozás.

Részlet a megnyitóról
Fotó: Mozsár Eszter

Az édesapa meghatottan ajánlotta a közönség figyelmébe lányának alkotásait:

– Kézügyessége gyerekkorától fogva nagy örömet okozott családunknak, kreativitása megkérdőjelezhetetlen, a kiállított képek is ezt tükrözik. Ancsa kézügyességét talán édesapámtól örökölte, aki ugyancsak szépen festett és rajzolt. Kívánom, hogy a kiállított képek mindenkinek kellemes vizuális élményt kínáljanak – mondta Farkas Károly.

Fotó: Mozsár Eszter

Weide Ancsa nem mellesleg két felnőtt fiú édesanyja, egyikük a pénzügyi világban találta meg számításait, másikuk édesanyja szalonjában viszi tovább a tetoválóörökséget. A megnyitón a művész őszintén megköszönte családjának, párjának türelmét, amiért elviselik „alkotói hóbortját” és barátainak a mindenkori támogatást.

A tárlat június 16-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában