Siker

2023.05.04. 16:30

Varázsházat építettek és sportpályát nyertek (videó és galéria)

Otthon fellelhető, újrahasznosítható anyagokból építettek kis házikót a nagykanizsai Rózsa Óvoda apróságai, mely aztán az EtalonZala Kft. által kiírt pályázaton a legtöbb szavazatot kapta.

Pásztor András

Balogh László polgármester (hátul) és Szűcs Róbert (balról) egy focimeccsre is kihívta az ovisokat

Fotó: Szakony Attila

Az óvoda az elismerés mellé egy sportpályával is gazdagodott, amit a gyerekek csütörtökön vehettek birtokba. Mint elhangzott: a Varázsházikó projektet második alkalommal hirdették meg megyei szinten, melyre 48 pályamű érkezett 22 zalai óvodából.
– Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy már az oktatás korai szakaszában játékos keretek között tanulják meg a gyerekek azokat az elveket – környezettudatosság, újrahasznosítás, hatékony energiafelhasználás –, melyek felnőtt korukban is fontosak lesznek – mondta Szűcs Róbert, a cég egyik tulajdonosa.

 

 

A sportpálya avatásán részt vett Balogh László polgármester is, aki példaértékűnek nevezte a cég kezdeményezését és örömét fejezte ki, hogy idén egy kanizsai óvoda lett a pályázat nyertese.

Mint elhangzott: az idei pályázat már javában zajlik, melyre összesen 60 házikóval pályáztak a zalai óvodák. Május 8-ig online lehet szavazni a pályaművekre a Facebookon, majd a 30 legtöbb szavazatot kapott házikót 5 főből álló szakmai zsűri értékeli.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában