Változatos és sokrétű kínálat

2023.05.03. 19:00

Programokban gazdag májust ígér Zalalövő

Címkék#programok

Változatos és sokrétű kínálattal várja májusban a kulturális és közösségi rendezvények iránt érdeklőket Zalalövő városa. A programok jelentős részének a helyi civil szervezetek lesznek a házigazdái.

Gyuricza Ferenc

Jelenet a Griff Bábszínház A Tündérkeresztanya című előadásából Fotó: Pezzetta Umberto

Minderről Lukács Andrea, a Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója tartott tájékoztatót. Elmondta: bár az elmúlt hónapok sem voltak eseménymentesek az északnyugat-zalai kisvárosban, májusban azokhoz képest is gazdagabb kínálattal állnak elő, igazi kulturális és közösségi pezsgés várható Zalalövőn. Ebből a művelődési központ három fontosabb rendezvénnyel veszi ki a részét.  Május 11-én tartják a Világjárók Klubja következő előadását, Varga Dóra tanzániai és zanzibári úti élményeiről beszél. Május 18-án a zalaegerszegi Griff Bábszínház látogat Zalalövőre, a Tündérkeresztanya című mesejátékot mutatják be az óvodás és iskolás gyermekeknek, a harmadik programjuk pedig egy szintén gyermekeknek szóló irodalmi pályázat lesz, ahol illusztrációk alapján a kisebbektől meséket, az idősebbektől novellákat várnak. 

Lukács Andrea hozzátette: a miután a művelődési központ épülete a felújítási munkálatok miatt továbbra is zárva van,  ezeket a programokat külső helyszíneken tartják, a májusra tervezett Színház az egész világ elnevezésű rendezvényüket pedig későbbre halasztják. 

E hónapban tartják a Borostyán Óvoda és Mini-Bölcsőde hagyományos jótékonysági rendezvényét, ez utóbbira korábban rendszerint télen került sor, idén azonban az energiaválság miatt május 19-re halasztották. A civil szervezetek közül a Zalalövői Autó-és Motorsport Egyesület e hét szombatján rendezi meg szezonnyitó versenyét, a Borostyán Horgász Egyesület május 20-án halfogó versennyel egybekötött családi napot tart, a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület pedig a hónap végén rendezi meg hagyományos pünkösdi fesztiválját. Ugyancsak a hónap végén tartják a gyermeknapot, ami a helyi intézmények és civil szervezetek összefogásával valósul meg, a budafai településrészen pedig szépkorúak napját szerveznek május 27-re. A helyi plébánia szintén készül programokkal, május 7-én anyák napi szentmise, pünkösd vasárnapján pedig elsőáldozás lesz a városban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!