Faipari remekek

2023.05.22. 14:11

Péntekig lehet szavazni a legszebb tárgyakra

Franciaágyak, komódok, tárolók, szekrények, író- és dohányzóasztalok, polcok, székek. Míves berendezési tárgyak bükkfából, dióból, fenyőből. A leendő bútorművészek, azaz a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikumának végzősei vizsgamunkái láthatók ezen a héten az iskola tornatermében, ahol a diákság, az iskola partnervállalatai és az érdeklődők is szavazhatnak a nekik tetsző legjobb darabokra. 

Arany Horváth Zsuzsa

Rozmán Sándor igazgató és Mozsdényi Attila igazgatóhelyettes a kötelező munkákkal

Fotó: Fehér Márk

A faipari remekek hagyományos seregszemléje a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Technikumában idén május 22-26. között zajlik. A középiskola a 2022/2023-as tanév zárásaként ismét megrendezi a faipari képzésben részt vevő végzős tanulók által önállóan tervezett és kivitelezett vizsgaremek feladatokat bemutató kiállítást, mondta Rozmán Sándor igazgató a hétfőn délelőtt tartott megnyitón, biztatva mindenkit arra, hogy a voksolással nyilvánítson véleményt a látottakról.

Ebben a tanévben 12 faipari technikus és 10 asztalos tanuló fejezte be tanulmányait a zalaegerszegi középiskolában, és kezdte meg a szakmai vizsgáját. Kiállított alkotásaik díjazására május 26-án, pénteken délután 14.30-kor, a szavazás lezárása után kerül sor. A faipari alkotások kiállítása, benne az intarziaszakkör tárlata, május 22-26. között naponta 8-16 óra között (pénteken 12-ig) látogatható az iskola tornatermében.

A 10. osztályosok a felettük járók sokfunkciós dohányzóasztalánál
Fotó: Fehér Márk

A korábbi évek gyakorlata szerint a tanulók munkáit mintegy versenyeztetik, a szebbnél szebb, alaposan kidolgozott, sokféle szellemes megoldást felvonultató bútorokra minden látogató e hét pénteken 12 óráig szavazhat. A végső eredmény a szavazás és szakmai zsűri döntése után alakul ki. 
A kiállításon láthatók azok a munkák is, amelyek elkészítése az asztalos és faipari technikus szakmai képzés alapját adják: a létraszék, a hordozható szerszámos láda, kulcstartó kisszekrény, gerébfokos ablak volt a tananyag.

A technikum az oktatásban részt vevő partnereit, cégeket, vállalatokat is invitálta a kiállított munkák, termékek minősítésére és szakmai értékelésre. Az előző évek örömteli tapasztalata, hogy általában díjakat is ajánlanak a vállalkozások, hiszen a legjobb diákok között vannak azok, akik a jövőben a munkatársaik lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában