Tizennyolc csapat vett részt

2023.05.16. 11:00

Irodalmi kalandozások–könyvtáros játék gyerekeknek

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban nemrég tartották meg az Irodalmi kalandozások megyei levelezős játék záróműsorát, tájékoztatta lapunkat Tóth Renáta igazgató. Idén már 28. alkalommal játszhattak együtt az irodalomkedvelők. A programon Mészöly Ágnes író volt a vendég, akinek A Kupolák titka című regényét is feldolgozták a tanulók.

Arany Horváth Zsuzsa

Képünkön Gáspár Tamás, Hetesi Janka Sára, Rácz Gergő, Szrenka Kornélia; Pácsonyi Judit, a Dózsa György Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezető-helyettese; Mészöly Ágnes író, Tóth Renáta igazgató (DFMVK), Sárgáné Heindl Lívia pedagógus (Dózsa iskola), Tóthné Hantos Katalin pedagógus, (Dózsa iskola)

Forrás: DFMVK

A levelezős versengést a megyei könyvtár és a Dózsa György Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola partnerségével rendezte meg,  4-8. osztályos Zala vármegyei gyermekeknek. A játékba benevező kisközösségek (könyvbarátok, irodalombarátok – maximum : 5 fős csapat) tagjainak lehetőséget teremtettek ismereteik gyarapítására, könyvtár- és internethasználati készségeik fejlesztésére.

A játékba 18 csapat jelentkezett. (5 Zalaegerszeg, 3 Zalaszentgrót, 3 Gyenesdiás, 2 Csonkahegyhát, 1 Nagykanizsa, 1 Zalaszántó, 1 Zalaszentiván, 1 Zalaszentmihály, 1 Pacsa).

A jelentkezők számítógépes rajzoló programmal (például Paint) készített rajzos bemutatkozással nevezhettek be. Az 1.forduló feladatlapjának a témája Wéber Anikó: CSERESZNYELIGET TITKA című könyve, a 2.fordulóé Mészöly Ágnes: A KUPOLÁK TITKA című regénye, a 3. fordulóé Wéber Anikó: ÖRÖKSZERDA című regénye volt. A záró rendezvényre a legeredményesebb 7 csapatot hívták meg,  összesen 27 gyerek részesült ajándékban.

Az Irodalmi kalandozások megyei levelezős játék nyertese a Könyvek Őrzői csapat lett, ők a Deák Ferenc Ált. Iskola és Gimn. Zalaszentgrót. 7.a osztályos tanulói, pedagógusuk Varga Mónika. Csapattagok: Gáspár Tamás, Hetesi Janka Sára, Rácz Gergő, Szrenka Kornélia.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában