Megemlékezés

2023.05.04. 08:59

A zalaegerszegi színház igazgatója is koszorúzott Hevesi Sándor sírjánál

Hevesi Sándor magyar rendező, egyetemi tanár, drámaíró, kritikus, író, műfordító, színházigazgató 1873. május 3-án született Nagykanizsán, ez évben emlékezik meg a hazai színházi szakma a születésének 150. évfordulójáról.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Besenczi Árpád

Fotó: ZH

Szerdán a budapesti Fiumei úti sírkertben koszorúzták meg a sírját a hozzá kötődő színházak és a színházi szakmai szervezetek képviselői. Zalaegerszeget a társulat nevében dr. Besenczi Árpád igazgató képviselte, részt vett a megemlékezésen a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila, az Örökségvédelmi Intézet vezetője, Móczár Gábor, a Magyar Színházi Társaság képviseletében Vajda Márta titkár és Novák János, a Kolibri Színház vezetője, valamint Bodolay Géza rendező a Színházművészeti Intézetet képviselve. A Hevesi-téren működő Pesti Magyar Színház igazgatója, Zalán János is koszorút helyezett el a síremléknél, ahol Kozma András, a Nemzeti Színház dramaturgja mondott beszédet, felidézte a zalai származású színházi legenda életútját. Hevesi Sándorra a zalaegerszegi színházban állandó kamaratárlat emlékeztet. 

Hevesi Sándor sírja egy korábbi felvételen
Fotó: Wikipedia

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában