Strandfoci, főzés, színpadi programok

2023.05.01. 12:00

A majálissal egybekötött nyári szezonnyitót tartottak Zalalövőn

Strandfoci bajnoksággal indult, majd közösségi főzéssel, valamint színpadi programokkal folytatódott az a civil majális, amit vasárnap tartottak Zalalövőn, a Borostyán-tó melletti területen. A délután folyamán rengetegen látogattak ki az északnyugat-zalai kisváros egyik legszebb pontjára.

Gyuricza Ferenc

A műsorban a művészeti iskola gyermek néptáncosai is felléptek

Fotó: Gyuricza Ferenc

A program a korábbi évek hagyományainak megfelelően az önkormányzat támogatásával, de a helyi civil szervezetek összefogásának eredményeként valósult meg. Gyarmati Antal polgármester, egyben a Zalalövői Városszépítő és Környezetvédő Egyesület elnöke elmondta, immár húsz éve ez a gyakorlat a városban.  

- A majálisnak 2003 óta házigazdái a civil szervezetek, első alkalommal Zalalövő és Csöde Polgárőr Egyesülete vállalta fel a szervezést, majd az évek során folyamatosan csatlakoztak a többiek is – magyarázta a polgármester. – A helyszín pedig azért lett a Borostyán-tó környéke, mert ez az a pontja a városnak, ahova a lakosságot talán a legkönnyebben ki tudjuk csábítani. Idén nyolc sátorban zajlik vendéglátás, azaz nyolc civil szervezet vállalta, hogy készít valamilyen ételt, amivel a programok iránt érdeklődőket meg tudjuk vendégelni, a színpadon pedig többségében helyi szereplők mutatják be műsorukat. A majális előestéjén szintén a civilek kezdeményezésére májusfát is állítottak a területen, volt továbbá strandfoci bajnokság, a Modellező Klub pedig bemutatót tartott.  

Gyarmati Antal hozzátette, a majális gyakorlatilag nyári szezonnyitóként is funkcionál, hiszen a jó idő beköszöntével várhatóan egyre többen látogatnak majd ki a Borostyán-tóhoz, ahol az utóbbi időben több fontos fejlesztési történt a vendégek színvonalasabb kiszolgálása érdekében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában