Tartalmas vakáció

2023.04.19. 10:30

Tudóstábor várja a gyerekeket nyáron Nagykanizsán

A Pannon Egyetem Nagykanizsa – Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központja 2017 óta minden évben megrendezi általános iskolásoknak szóló Természettudományos Gyerekegyetem Napközis Science táborát. A központ idén nyáron két alkalommal, július 10-14., illetve július 24-28. között biztosít egy-egy hetet a táborozásra.

Benedek Bálint

Az előző táborokban a gyerekek számos látványos kísérletet láthattak a laborokban és a természetben egyaránt

Forrás: PEN

Fotó: ESN2019

A tábor lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek részt vehessenek környezetünkkel és vizeinkkel kapcsolatos érdekes foglalkozásokon a biológia, kémia, földrajz, környezetvédelem és az informatika területén. A gyerekek az egyhetes tábor során tematikus napokon vesznek részt, így közelebb kerülnek a különböző tudományterületekhez játékos formában.

– A vízvizsgáló laboratóriumban demonstrációs kísérleteket mutatunk be, melyeken a gyerekek is részt vehetnek. Ezzel is elősegítve az egyéni gyakorlati tapasztalatszerzést, mely hozzájárul a természettudományok jobb megértéséhez  – mondta Virthné Kemes Klára ügyintéző. – Testközelből átélt tapasztalatok révén felkelti az érdeklődést a tudományterület iránt, melynek népszerűsítése napjainkban kiemelkedő prioritással bír.

A tábor végén kistudósokat avatnak. Forrás: PEN

A tábor szervezői ismeretátadó előadásokkal kívánják a gyermekek természettudományos érdeklődését fenntartani, műveltségét növelni. Csapatokban dolgoznak és alkotnak, ezáltal fejlesztve a közös gondolkodás képességét. Az elméleti fejlesztés mellett ügyességi foglalkoztató feladatok, játékos sportvetélkedők és kézműves-foglalkozások várnak a fiatalokra. A szabadtéri feladatok során felfedezhetik a Csónakázó-tó körüli növény- és állatvilágot, illetve megismerhetik a Balaton iszapjában élő parányi élőlényeket. A tábor végén kistudósokat avatnak, a rendezvényen a gyerekek eskütétellel erősítik meg a hét folyamán tanultakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában