Két kultúra, egy HELY-en

2023.04.19. 09:00

Székely vendégek Keszthelyen

Három napon át székelyudvarhelyi képzőművészek, zenészek és fotósok mutatkoztak be Keszthelyen.

Király Erika

A Székelyudvarhelyi értékek című szabadtéri fotókiállítás egy alkotása

A Két kultúra, egy HELY-en című programsorozat a két település testvérvárosi kapcsolatát erősítette. Ennek részeként nyitották meg a  Székelyudvarhelyi értékek című szabadtéri fotókiállítást a hétvégén Keszthelyen, a Fő téren. A tárlat Székelyudvarhely történetét meséli el képekben nyolc fotóművész lencséjén keresztül; csodálatos természeti adottságait, patinás épületeit és más kincseit vonultatja fel az érdeklődők előtt.

A megnyitón dr. Simon Mária Tímea, a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház igazgatója többek között arról beszélt, milyen fontos városuknak a Keszthellyel való együttműködés. Manninger Jenő, Keszthely város polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: fontos, hogy nemcsak hivatalos és protokolláris, hanem élő kulturális kapcsolat van a két település között. Az ehhez hasonló programok mind ezt a kapcsolatot erősítik. A szabadtéri kiállítás a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával jött létre, s április 27-ig tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában