Kiállítás

2023.04.03. 15:45

Rajzok díszítik a nagykanizsai zeneiskola hangversenytermének falát

Nagykanizsán a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI hangversenytermének falára nemrégiben új kiállítás került. Ezúttal a képzőművészet tanszakos növendékek vegyes technikákkal készült rajzaiban és festményeiben gyönyörködhetnek a látogatók.

Benedek Bálint

Kovácsné Pintér Renáta és Baráth Adrien az időszakos kiállítás rajzaival

Fotó: Benedek Bálint

Baráth Adrien, a zeneiskola igazgatója elmondta: a zene, a tánc és a képzőművészet helye a hangversenyterem, ezért örülnek, hogy az intézmény tanulóinak alkotásaival díszíthetik ezt a helyet. Hozzátette: nagy problémája a háznak, hogy sajnos nincs kiállítóterme, de ebben a helyiségben a nagyobb, üres falfelület egyfajta mini galériaként funkcionál évek óta. Időszakosan változó tárlattal szeretnék élővé tenni ezt a felületet, hiszen a gyerekek kreativitása nem ismer határokat.

Fotós: Benedek Bálint

- Három telephely, a kanizsai Kőrösi-iskola, a Batthyány-gimnázium és a zalaszentbalázsi Petőfi-iskola 3. és 10. osztály közötti diákjai mutatták meg a rajzaikat - folytatta Kovácsné Pintér Renáta, a képzőművészet tanszak tanára. - Változatos, sőt olykor vegyes technikákat alkalmaztak, így például a tűfilc és a festés találkozott egy rajzlapon, vagy a zsírkrétát vegyítették tollal, de készült szénnel egy csendélet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában