Keresztury Dezső VMK-ban

2023.04.09. 08:00

Nagy Szilvia zalaegerszegi zománcművész kiállítása

Április 13-án, csütörtökön 17 órakor nyílik meg a zalaegerszegi Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában Nagy Szilvia művésztanár (zalaegerszegi Ady-iskola zománcművész tűzzománc kiállítása, melyet Frimmel Gyula grafikusművész ajánl az érdeklődők figyelmébe.

Arany Horváth Zsuzsa

Nagy Szilvia Tóth Norbert képzőművésszel a 2021-es Liszt-iskolabeli tárlata megnyitóján

Forrás: ZH-Archív

Nagy Szilvia a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem rajz szakán végzett, 1987 óta a Ady Endre Művészeti Általános Iskola és Gimnáziumban rajztanára. Tűzzománc művészeti tanulmányait a Janus Pannonius Tudományegyetemen, a gyakorlatot a Bonyhádi Zománcgyárban (1984-1986) végezte. Szakmai ismereteit a   Belsőbárándi Művésztelep és a Szőnyi István Képzőművészeti Szabadiskola tűzzománc alkotótelepein bővítette, több ízben részt vett az egri Tűzzománc Alkotótábor munkájában. Tűzzománcai egyéni stílust képviselnek, a műfaj sztereotípiái távol állnak tőle. Tisztában van vele, hogy ezt a technikát is az alkotó belső világa képes igazán életre kelteni, anélkül csak rideg zománc.  

A tárlat május 6-ig lesz megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában