Helyi alkotók míves munkái láthatók

2023.04.18. 14:30

Képzőművészek és mézeskalács-készítők közös tárlata Zalaapátiban

Míves-díszes hímes tojások, illetve helyi képzőművészek alkotásai láthatók a zalaapáti községházán minap nyílt tárlaton, amelyet előzetes bejelentkezés után bárki megtekinthet.

Péter B. Árpád

Az első sorban a kiállító szakköri tagok s alkotók a megnyitón

Forrás: Zalaapáti Önkormányzat

A Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával indított mézeskalácsszakkör zárókiállításán a vezető Kuczogi Szilvia mellett Kiss Mária Tímea, Póczak-Szummer Vanda, Kovács Mercédesz, Weiland Zsuzsanna és Méry Krisztina munkái láthatók.

– A mézeskalács a szeretetet, a szerelmet, vagyis olyan emberi érzéseket jelképez, amelyek értéket jelentenek minden korban – szögezte le Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere. – Ez a tárlat illeszkedik azon tervünkbe, miszerint aktivizálni szeretnénk helyi közösségeinket, összefogni a hasonló érdeklődésű zalaapátiakat, így ez a kiállítás szimbolikusan egyfajta nyitánynak is tekinthető. Ezen az estén, amelyen helyi képzőművészek is bemutatkoztak, ismét konstatálhattuk: Zalaapáti értékes, gazdag település, rengeteg kinccsel, alkotó szellemmel.

A község első embere hozzátette, azok, akiknek munkái a díszterem falain láthatók, különböző korosztályt képviselnek, van köztük befutott s pályája elején járó festő is. Zuggó Tibor, Kovács Blanka, Dörnyei Andrea és Szakos Bálint különböző stílusban, gondolatisággal alkot, ám közös bennük, hogy kötődnek Zalaapátihoz, képeik pedig érzelmeket tükröznek s szabadítanak fel.

A tárlatot Kneitner Erzsébet, a helyi általános iskola rajztanára méltatta, aki elmondta: 43 éves pályafutása alatt egy kezén meg tudja számolni, hány igazi tehetséget fedezett fel, közülük ketten ezen a kiállításon is részt vettek, mert „ők nem hagyták szunnyadni a tehetségüket”.

Sági-Világos Diána, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatóságának módszertani asszisztense pedig arról beszélt, a járvány utáni időszakban igazán fontossá váltak az emberi kapcsolatok, a találkozások, a közösségek. A hasonló szakkörök ezeket építik s persze egyben értékteremtők is, fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában