Daloló diákok

2023.04.22. 16:00

Folytatódott a hagyomány Vonyarcvashegyen

Igazi zenei csemegét élvezhettek azok, akik ellátogattak az Éneklő Ifjúság Kórustalálkozóra.

Király Erika

A találkozóra több környékbeli iskola énekkara nyert meghívást

Fotó: Király Erika

A helyszínt adó Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola aulája teljesen megtelt a résztvevőkkel, valamint az érdeklődő diákokkal és szülőkkel. A nagy múltra visszatekintő, idén már harmincegyedik alkalommal megrendezett találkozóra több környékbeli iskola énekkara nyert meghívást. A  klasszikus és különleges dallamokat egyaránt felvonultató bemutatkozó műsorszámok előtt – folytatva a hagyományt – most is a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar nyitotta meg az eseményt.

Fotó: Király Erika

A zenei repertoár a barokk művektől kezdve a huszadik századi zeneszerzők alkotásain át széles skálát nyújtott a közönségnek. Volt iskola, melynek kórusa japán nyelven énekelt. A bemutatott művek között szerepeltek Balázs Árpád-szerzemények is. Az Erkel- és Magyar Örökség-díjas érdemes művész ezúttal nemcsak mint Vonyarcvashegy díszpolgára, de a rendezvény fővédnökeként is jelen volt. A harmincegyedik Éneklő Ifjúsági Kórustalálkozó minden évben kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a gyerekek a muzikalitás apropóján találkozhassanak egymással. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában