Kiállítás a keszthelyi városi könyvtárban

2023.04.29. 15:00

A természet csodái haikukkal

A keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár Fejér György Városi Könyvtára adott otthont Balla Eleonóra fotográfus és Kántor Krisztián könyvtáros, az Út művészete gyakorlója kiállításának. A Fák szimmetriája című kiállítást Bankó Zsolt múzeumpedagógus, művésztanár, grafikus nyitotta meg.

Smidhoffer Eszter

Bankó Zsolt mutatta be a két alkotót és ismertette munkásságukat

Fotó: Smidhoffer Eszter

Bankó Zsolt bemutatta az alkotókat, majd jellemezte a munkájukat. Nóra fotóin a fák játszanak központi szerepet, melyek a víztükörből köszönnek vissza a képeken. Krisztián pedig rövid történetet társít hozzájuk a japán versforma, a haiku műfajában.

A képeket Balla Eleonóra különböző napszakokban fotózta, majd megtükrözte azokat. Ennek eredményeképpen különleges alakzatok, különböző ábrák rajzolódtak ki. A látottak a természet csodájaként is felfoghatók, hiszen egy-egy képen mintha valóban egy angyal, szem, madár, szarvas vagy éppen maga Buddha jelenne meg.

Balla Eleonóra egyik alkotása
Fotó: Smidhoffer Eszter

Kántor Krisztián Nóra felkérésére haikukat írt a fotókhoz, melyek tökéletesen visszaadják a látottakat, egyben elgondolkodtatják az olvasót. A pár soros haikuk szépen reflektálnak a természetről alkotott fotókra, egyfajta utazásra hívják az embert.

Egy-egy kép előtt megállva gyakorolhatjuk az elmélyedést, meditálhatunk, hiszen a fotó és a hozzá írt szöveg teljesen magába von, kiragad a valóságból. A kiállított munkákat május 5-ig lehet megtekinteni a könyvtár olvasótermében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában