Fény, árnyék, ritmusok

2023.04.30. 09:00

A belső feszültség axonometrikus ábrázolása – Pál Katja alkotásai a fővárosi VILTIN Galériában

Ismét csoportos kiállításon láthatók Pál Katja festményei. A fővárosi VILTIN Galériában ezúttal két fotóművész – Sebestyén Sára, Simon Gellért – és kettő képzőművész – Gáspár György és Pál Katja – művei kerültek a falakra. Az április közepén nyílt Struktúrák kertje című tárlat május 6-ig tekinthető meg.

Mozsár Eszter

Pál Katja klp058-n6b1 (2022), klp038A-016a2 (2022) és TION541AS (2020) című alkotásai a falakon.

Forrás: VILTIN Galéria

A VILTIN Galéria a kortárs képzőművészet magyarországi és nemzetközi képviseletével foglalkozik 2008-as alapítása óta. Művészköre nemzetközileg is elismert mesterek mellett a magyar képzőművészeti életet aktívan alakító középgenerációs művészeket, valamint fiatal, feltörekvő tehetségeket foglal magába. Az állandó partnerek között találjuk az egerszegi Pál Katját és Szentgróti Dávidot.

A Struktúrák kertje című csoportos kiállítás részlete
Forrás: VILTIN Galéria

A mostani válogatásban a fény, árnyék, színek és formák eltérő ritmusa és játéka alakítja a kiállítás összképét, ahol az absztrakció és a realitás a geometrikus elemekből építkező két- és háromdimenziós alkotások kompozícióiban találkozik – írja közösségi oldalán a galéria. 

Az ősszel, a ljubljanai Modern Művészeti Múzeumban bemutatkozó Pál Katja egyedi, formázott fatáblákra készült festményein elforgatott, megvágott axonometrikus térrajzok jelennek meg, ahol „a belső feszültség és a kibillenő nézetek által kelnek igazán életre a munkák.”

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában