Felnőtteknek és gyerekeknek

2023.03.10. 17:30

Gyermekprogramok és sakk a könyvtári szombaton Nagykanizsán

Az ingyenesen látogatható könyvtári szombatok 22. alkalmát tartják március 11-én, szombaton a nagykanizsai Halis-könyvtárban. A sokszínű programon ismét a felnőtteket és a gyerekeket is várják a szabadidő hasznos eltöltésére.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A napot 9 órától Benkéné Osvald Éva könyvtáros nyitja, aki a Furfangos jégkrémek című társasjátékot mutatja be az érdeklődő gyerekeknek. A játék küldetése, hogy használója örömmel és szórakozva, élvezetes gondolkozással tegyen szert az olvasáshoz, az értő olvasáshoz és a szövegértéshez szükséges képességekre. Utóbbival egy időben a második emeleti információs pultnál Azolóval találkozhatnak a fiatalok, ez a figura olvasni hívja a könyvmolyokat és az olvasás örömét még csak kóstolgatókat. Kérdéseivel az olvasmány friss élményét képes felidézni. Azolóban pedig olyan társra találnak, aki éppen most olvasta azt a könyvet, amelyiket ők. Most az AzoLovagok csatája várható, vagyis egy izgalmas játék. Folytatódik a szintén népszerű sakk foglalkozás, vagyis 11.15 órakor Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű alkalmat Nagy András könyvtáros tartja. Aki kezdő vagy alap szinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal, szeretettel várják. Rajtuk kívül osztályokat és napközis csoportokat megbeszélt időpontban is szívesen fogad a könyvtáros, de egyeztetett időpontban az iskolába is ellátogat. A programfolyam zárásaként 11.30 órakor Farkas Tibor könyvtáros újra nagyra nyitja a Sárkányház ajtaját, ahol versénekek, s ritmusjátékok elsajátítására nyílik lehetősége a 6-10 éves korosztálynak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában