Példaképek

2023.01.12. 08:00

Vándorkiállítás nyílik ifjú magyar hősökről a Mindszentyneumban

Csütörtökön 14 órakor mutatják be a Magyar Patrióták Közössége ifjú magyar hősöket fókuszba állító vándorkiállítását Zalaegerszegen, a Mindszentyneum aulájában.

ZH

A rendezvényről hírportálunkat Paál István, a tárlatot a Mindszentyneummal közösen szervező Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének elnöke tájékoztatta. Eszerint a 12-ei csütörtöki megnyitót követően január 23-ig díjmentesen tekinthető meg az ifjú hősöket bemutató kiállítás, hétfő kivételével naponta 9–17 óráig. A vándorkiállítás – honlapjának ismertetője szerint – a XX. század fiatal hősei közül tíz példakép életútjának és hősi helytállásának ismertetésére vállalkozik.

A haza ifjú hőseit bemutató tabló a vándorkiállításról
Forrás: ZH

A Mindszentyneumban csütörtökön  14 órakor kezdődő bemutatón Csengei Ágota tagintézményvezető mond köszöntőt, majd Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közösségének elnöke szól a vándorkiállításról, Paál István pedig a zalaegerszegi bemutató céljairól, a nemzeti öntudat erősítésének szándékáról fogalmazza meg gondolatait. A kiállítást ezt követően 15 óráig tekinthetik meg az érdeklődők, majd 15 órától 15.30-ig az aula szomszédságában lévő terem az 1943. január 12-ei doni áttörés 80. évfordulós megemlékezésének biztosít helyszínt, ahol szintén Paál István elnök mond beszédet. A program a Mindszentyneum szomszédságában található Hősök parkjában a II. világháborús emlékmű koszorúzásával és mécsesgyújtással ér véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában