Magyar kultúra napja

2023.01.23. 18:39

Lelki többletet közvetítő versek

Gaál Zsuzska közelmúltban megjelent Mérhetetlen című első verseskötete bemutatójával emlékeztek meg a Magyar Kultúra Napjáról a zalai városban. A vasárnap délutáni programban a költő családtagjai és barátai működtek közre.

Gyuricza Ferenc

Krausné Bokor Bettina (balról) és Gaál Zsuzska a vasárnapi kötetbemutatón

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Gaál Zsuzsa kötődése Zalalövőhöz gyermekkori, hiszen itt élt családjával, édesapja, Gaál Károly annak idején a helyi művelődési központ igazgatója volt. Tíz éves korában került el a településről, ám máig szívesen gondol vissza a Zalalövőn töltött évekre, ezért is szerette volna verseskötetét bemutatni az itteni közönségnek is. A Mérhetetlen címmel ellátott kis kiadványban hat ciklusra osztottan összesen 47 verse található, többségük olyan tartalommal és mondanivalóval bír, amivel lelki többletet képes adni olvasóinak, s akadnak köztük olyanok is, amelyeket megzenésítve adtak elő.

A bemutató során barátnője, Krausné Bokor Bettina beszélgetett a szerzővel. Eszmecseréjükből az is kiderült, hogy bár Zsuzska fiatal korában is verselt, ám a kötetbe bekerült költeményei az utóbbi egy-két év termései, amelyek többsége szoros kapcsolatban áll hivatásával is. A költő ugyanis többek közt fejlesztő pedagógusként és meseterapeutaként dolgozik, jelenleg a Zalaegerszegi Szakképző Centrum Deák Ferenc Technikumának pedagógia szakos tanára. Emellett tíz éve Zalaegerszegen létrehozta a Napfonat Műhelyt, de mesetáborokat is szervez, illetve előadásokat is tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában