A szegénység és mosoly országa

2022.12.09. 16:30

Kambodzsa volt az úti cél – Hegedüs Lilla előadása Zalaegerszegen

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár közkedvelt sorozata, a Kultúrák találkozása csütörtöki programján a világot járt és önkéntes munkákat vállaló zalaegerszegi lány, Hegedüs Lilla mesélt kambodzsai útjáról.

Mozsár Eszter

Lilla a megyei könyvtárban, mellette Tóth Renáta igazgatóhelyettes

Fotó: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

A telt házas élménybeszámolón a távol-keleti ország kedvelt turistahelyeit, gasztronómiáját, a „vörös khmer” rémuralom mai örökségét ismerhették meg az érdeklődők. Emellett vicces történeteket hallhattak többek között majomtámadásról, az egzotikus állatokról, a „dzsungaló” (dzsungel bungaló) szállóról vagy éppen a hajmeresztő közlekedésről. Felfedezett több szigetet, ellátogatott Angkorvat templomegyüttesének romjaihoz, valamint eljutott a nyomornegyedekbe is. Ahogy fogalmazott, Kambodzsa a szegénység és a mosoly országa.

Kambodzsában a fogadott mamájával és a gyerekekkel
Fotós: ZH

Lilla féléves ázsiai tartózkodása közben egy hónapot töltött az országban, ahol három hétig önkéntesként tanított nagyon nehéz körülmények között élő gyermekeket. Az iskolát alapító hölgy azóta is „fogadott anyukája”.

A zalaegerszegi lány egyébként nemcsak megjárta Dél-Amerikát és Ázsia jó részét, hanem tollat ragadott és önkéntességének és utazásainak élményeit összefoglalta Lélek című könyvében, amit a rendezvényen ugyancsak bemutatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában