Dr. Literáti-Nagy Ferenc mutatkozik be először

2022.12.02. 17:59

Galéria nyílt a csonkahegyháti iskolában

Ünnepélyes keretek között avatták fel pénteken Csonkahegyháton a Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskolában az intézmény galériáját. Első alkalommal a település és az iskola orvosa, Dr. Literáti-Nagy Ferenc Norvégiáról készített fotóit láthatják az érdeklődők.

Mozsár Eszter

A Norvégiát bemutató tárlaton az alkotó, Dr. Literáti-Nagy Ferenc, mellette Simon Zsolt és Kajári Attila.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az Ősz Norvégiában című fotósorozat anyaga az elmúlt két év élményeiből válogat, hangzott el a megnyitón, amin a tanulók és az iskola pedagógusai mellett a környékbeli polgármesterek is részt vettek.

Elsőként Simon Zsolt intézményvezető köszöntötte a vendégeket, aki elmondta, régi álmuk vált valóra azzal, hogy a néhány éve felújított épületrészben létrejöhetett az emeleti Suli Galéria. Simon Zsolt köszöntőjében ismertette röviden a fotográfus életútját. Dr. Literáti-Nagy Ferenc általános iskolásként a szerencsi fotószakkörbe járt, majd az iskola fotóriportere lett, ezt a tevékenységét a gimnáziumban és az orvosi egyetemen is folytatta. Az alkotó bejárta szinte az egész világot, köztük a Bajkál-tó, Argentína, Patagónia, Namíbia, a Dolomitok, Svájc, a balti államok és az USA nemzeti parkjainak szépségeit örökítette meg. A digitális fotózás mindennapjainak részévé vált. Nemzetközi és hazai pályázatokon nyert díjakat, rendszeres kiállító, kedvence a természetfotózás.

Az ünnepségen részt vett Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, aki arról szólt, hogy a diákok a tanagyag elsajátítása mellett ezentúl olyan alkotók tevékenységeivel ismerkedhetnek meg a galériában, aki számukra is példát mutatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában