Minden generációnak

2022.11.17. 19:00

Színes szombati programkavalkád a nagykanizsai Halis-könyvtárban

A Halis-könyvtár november 19-én, szombaton folytatja Könyvtári szombatok elnevezésű programsorozatát, mely a család minden generációjának kínál kikapcsolódást.

Benedek Bálint

Szombaton tartalmas programokkal vár mindenkit a városi könyvtár

Forrás: Wikipedia

A nap 9 órától Kardos Ferenc igazgatóhelyettes történelmi előadásával indul, ami tulajdonképpen egy időutazás, hiszen a 100, 125 és 150 évvel ezelőtti Nagykanizsát eleveníti fel. Ezt követi egy közös kávézás, ahol Godinek Ibolya közművelődési szakember és beszélgetőtársai egy adott témát járnak körül, 10 órától Mosolyőrző DentAElixir címmel dr. Radánovics-Nagy Dániel fogorvos, fogászati szakoktató beszél a szájüreg higiéniájáról. Ugyanebben az időben az 1. és 2. osztályos gyerekeket Gulyás Eliza könyvtáros játékos angolfoglalkozással várja, az interaktív alkalmon zene és rajz segítségével mélyülhetnek el a fiatalok az idegen nyelv rejtelmeiben. Ezután is lesz bőven érdekesség: Benkéné Osvald Éva a gyerekek segítségével régi, a bibliotékából kivont könyvekből hajtogat szobrokat. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik a 10.45-kor induló Mozizz! című előadás, melyben Fenyvesi Attila könyvtáros 2. és 4. osztályos diákok részvételével egy mozifilmet elemez. A délelőtt derekán, 11 órakor a könyvtár zenei részlegén Kardos Ferenc jóvoltából különféle bakelitlemezeket lehet meghallgatni. S 11.30-tól ismét indul rövid, de annál izgalmasabb helytörténeti séta a városban. Ezután pedig Nagy András könyvtáros kezdőknek sakkot oktat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában