Komolyzene

2022.10.30. 21:00

Király László művei novemberben

Magánkiadásban jelent meg nemrég a zalai kötődésű Gábor Ágnes zenetörténész, a Zeneakadémia könyvtárának volt igazgatója "Zenetörténeteim - egy zenei könyvtáros életútkalandjai" című kötete, amelyben a szintén zalai származású Király László Erkel-díjas zeneszerző is szerepel.

Arany Horváth Zsuzsa

A két, komolyzenéhez kötődő zalai több mint ötven éve ismeri egymást a Zeneakadémia könyvtárából és a világhírű Goldmark Károly Kórusból, ahol mindketten énekeltek. (A kórus is egy jelentős zalai zenészről kapta a nevét.) 

Király László Erkel-díjas zeneszerző

Király László kompozícióit novemberben több koncerten is hallhatják a komolyzene rajongói.  Az egyik az idén 20 éves a Szent Efrém Férfikar hangversenye lesz Budapesten az ISON Kulturális Közösségi Térben Erzsébetvárosban (Hársfa u. 25. sz. ), ahol Király László 23. héber zsoltára hangzik fel november 4-én, pénteken 19 óra után.

Gábor Ágnes kötete

November 8-án a pécsi Kodály Centerben hangzik el Király László Virágok című négy tételes szvitje, a hónap végén pedig a szegedi Vántus István kortárszenei fesztiválon szólal meg az "Elégia egy szerelem halálára" című, angolkürtre és vonószenekarra írt darabja, melyet a Belga Rádiózenekar rendelt, s amit Antwerpenben mutattak be először a 2000-es években. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában