Ismét aranyérem

2022.08.25. 06:50

Megvédte címét a Kanizsa Fotóklub

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) idei Szalon versenyében a Kanizsa Fotóklub a tavalyihoz hasonlóan aranyérmet nyert, s magánál tartotta a vándorserleget.

Benedek Bálint

Olasz Ágnes - Képíró

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségét (MAFOSZ) 1983-ban Szolnokon alapította meg 33 fotóművészeti alkotócsoport. Napjainkban közel száz tagszervezetében 2000 különböző életkorú, foglalkozású autonóm alkotó tevékenykedik. Az ország jelenleg egyetlen olyan szervezete, amely közösségi fotóművészeti tevékenységet folytat, tagszervezeteiben tevékenykedő fotósok széles köre egymástól is sokat tanulhat, ahol a kreatív módon alkotni akaró fényképészek társakra találhatnak.

A szakmai szervezet az idén is meghirdette országos versenyét, melyre 44 klub közel 1000 fotóval nevezett. A kanizsaiak vezetője, Varga Szilárd „Szilu” elmondta: a szövetség alapító tagjaiként a 66 éves klub minden évben nevez a rangos viadalra. Az elmúlt időszakban mindig a legjobb öt között végeztek, ám azzal, hogy tavaly megszerezték az aranyérmet, elindultak egy úton.

Kovács Krisztián - EKG
 

- A seregszemle nem egyéni, sokkal inkább társaságonként témától függetlenül összeválogatott kollekciót vár a zsűri – folytatta. – Annyi szabály van, hogy legfeljebb 24 fényképpel lehetett nevezni és az elmúlt két év „terméséből” kellett szemezgetni. Ennek oka, hogy néhány klub nem olyan népes, mint a kanizsai, ezért egyfajta átlagpontszám elérését követően hirdetett végeredményt a szövetség. Az erős mezőnyben tavaly első helyet szeretünk, amit az idén megvédtünk, így a vándorserleg is nálunk maradt. Nagyszerű érzés, melynek értékét további két kitűnő különdíj emeli, az egyiket Kovács Krisztián EKG, a másikat pedig Olasz Ágnes Képíró című fotója kapta meg. A kollekciónkban szerepeltek természetfotók, de életképek, valamint még aktok is színesítették a repertoárt.

Az első helyezett csapat tagjai: Kovács Krisztián, Olasz Ágnes, Szabó Zsolt, dr. Simán László, Ujhelyi Zsolt, Eifert János és Tollár Eszter.

A Kanizsa Fotóklub válogatott fényképeiből augusztus 29-én (hétfő) 18 órakor nyílik kiállítás a HSMK-ban. A Magyar Fotográfia napja alkalmából ezúttal Tollár Eszter és Varga Szilárd az elmúlt tíz év fotóit veszi egy csokorba „X+X” című ingyenesen látogatható tárlatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában