Az ünnep díszei

2022.04.12. 16:00

Papné Kis Mária munkáiból nyílt tárlat Nagykanizsán

A fityeházi Papné Kis Mária tojásdíszítő kézműves kiállítása nyitotta meg nemrég a Rozgonyi-tagóvodában a Tavaszköszöntő ünnepi napok programsorozatát.

Benedek Bálint

Anekné Molnár Ildikó (balról) és Papné Kis Mária az óvodában látható tárlaton

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az eseményen Anekné Molnár Ildikó tagóvoda-vezető elmondta: az ünnep hangulatát az azt megelőző közös készülődések alapozzák meg, amelyek élményt jelentenek a gyermekeknek. Azzal folytatta, hogy az óvoda természetes közege a hagyományok megélésének. A tagintézménybe látogatók április 14-ig megismerkednek a tojásfestés hagyományával Papné Kis Mária munkáin keresztül. 

 

– Az általános iskolai évek alatt a technikaórákon elsajátítottam a horgolást. Bár a családi teendők miatt évekig háttérbe szorult a kézművesség, mostanra igazi szenvedélyemmé vált – mondta a kiállító. – Szinte mindent kipróbáltam a kosárfonástól a szövésig, és a csipkeveréssel is megismerkedtem, persze autodidakta módon, a saját képességeimet fejlesztve. Végzett cukrászként a mézeskalács-készítés is kedvelt időtöltésem lett. Ezúttal a húsvéthoz kapcsolódó munkáimat gyűjtöttem csokorba a kiállításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában