XI. Zala megyei Furulyás Találkozó és Verseny

2022.04.06. 15:00

Furulyás növendékek találkoztak Hévízen

A közelmúltban rendezték meg a fürdővárosban a XI. Zala megyei Furulyás Találkozót és Versenyt az Illyés Gyula Általános Iskola és AMI-ban. Idén a megye valamennyi zeneiskoláját képviselték versenyzők.

Góth Imre

Clausen Katalin, Vasas Rebeka Eszter, Balogh Viktória

Forrás: Góth Imre

Nagy kihívással néztek szembe az indulók, a vírushelyzet miatt két éve nem tudtak találkozni, így most álltak újra először színpadon.
 

A kilenc zeneiskola általában három-négy tanulóval szerepelt, és sok szép produkciót adtak elő az indulók. A legértékesebb elismerésnek a Nívódíj elnyerése számított.
 

Kamara kategóriában a zalaegerszegi Angeli Musicanti kamaraegyüttes kapta meg a Nívódíjat, felkészítő tanáraik: Szekérné Gróf Lilla, Berkes Dániel és Takács Ferenc. Szóló kategóriában a hévízi Moll Vilmos Benedeknek és Vasas Rebeka Eszternek ítélték oda a fődíjat. Zongorán közreműködött Kaiser Katalin. Felkészítő tanáruk Balázs Árpádné. 
 

– A hévízi furulyások több megmérettetésen vannak túl, Vasas Rebeka Eszter a Danubia Talents nemzetközi zenei versenyen 2. helyezést ért el. A szombathelyi Sistrum furulyaversenyen nívódíjat nyert – mondta Balázs Árpádné. – Bejutott az országos Alba Regia Kamaraversenyre Székesfehérvárra és az országos Czidra László Furulyaversenyre Budapestre szóló kategóriában Vasas Rebeka Eszter, kamarában pedig Balogh Viktória, Vasas Rebeka Eszter és Clausen Katalin. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában