Frissen Zalából

2022.03.06. 08:00

Két év szünet után visszatér a letenyei Hóvirág Fesztivál

Március hetedikén kezdődik a határ menti városban a 9. Hóvirág Tavaszi Művészeti Fesztivál.

Horváth-Balogh Attila

A Voice & Brass koncertje zárja a fesztivált március 20-án

Forrás: Fáklya Művelődési Ház

Letenyén évszázada hóvirág­mező borítja ez idő tájt a kastélyparkot. A kikelet első virága ezért lett szimbóluma a Mura menti kisváros tavaszi művészeti fesztiváljának. 

 

– A hagyományt ott folytatnánk, ahol az két éve abbamaradt – kezdte Dömők József, a szervező Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. – Akkor nagyon sikeresen zajlottak a programok, de a koronavírus megjelenésével az utolsó, telt házas színházi elő­adás már elmaradt. A pandémia miatti tavalyi kihagyás után az újrakezdés mottójával szervezzük a Hóvirág Fesztivált. A jól bevált programelemek (nőnapi műsor, az 1848/49-es szabadságharc városi megemlékezése, könnyed hangvételű színházi produkció, borminősítés), természetesen megmaradnak. A vizuális kultúra népszerűsítése hangsúlyosabb szerepet kap, újdonság a helyi amatőr képzőművészettel foglalkozók bemutatkozása. Meghatározók a különböző zenei produkciók, például a Savaria Rézfúvós Együttes tavaszköszöntő térzenéje, a Voice & Brass klasszikus zenei koncertje, amit az együttes térítésmentesen ajánlott fel a saját kastélykoncert-sorozat pályázatának keretében. Igyekszünk minden korosztályt megszólítani, minél szélesebb palettát kínálni lehetőségeinken belül. A programokat a kistelepülési önkormányzatok rendezvényeinek támogatásából finanszírozzuk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Művelődési Intézet koordinálásában. 

 

A tavaszi kulturális kavalkádot március 7-én 18 órakor Gergely Róbert zenés nőnapi műsora nyitja a művelődési házban. Másnap a könyvtárban kiállítás nyílik „Nők a tudományban” címmel, 9-én 14 órától pedig a diákok számára meghirdetett rajzpályázatra érkezett alkotásokból készített tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők a művelődési házban. A gyerekeknek a 100 éve született Nemes Nagy Ágnes műveihez kellett illusztrációkat készíteniük. A színes programok közül a teljesség igénye nélkül érdemes még kiemelni a Pesti Zenés Színpad „Egy óra múlva itt vagyok…” című kabaréját, természetesen Harsányi Gábor Kossuth- és Jászai-díjas színművész főszereplésével, melyre március 13-án 17 órai kezdettel kerül sor a művelődési házban. A fesztivál a Voice & Brass klasszikus zenei koncertjével zárul március 20-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában