Frissen Zalából

2022.02.15. 09:00

Csütörtökön nyílik a 12. Zalaegerszegi Sajtófotó-­kiállítás

Február 17-én, csütörtökön 16.30-kor nyílik meg a 12. Zalaegerszegi Sajtófotó-­kiállítás. A tavalyihoz hasonlóan ismét a főutca kirakataiban kereshetjük a múlt év eseményeit bemutató tablókat és a pályázatra küldött képeket.

Mozsár Eszter

Ahogy a közönség megszokhatta, a zalaegerszegi fotóriporterek mellett a 2021-es Zalaegerszegi Sajtófotó-pályázat válogatott fényképei is láthatók lesznek a Kossuth utca üzleteiben, a Polgármesteri Hivataltól indulva egészen a Lottó Áruházig. 


Újdonság, hogy a zsűri három díja mellett az ifjúsági kategóriában is hirdetnek győztest, s mindkét területen – a felnőtt és az ifjúsági kategóriában – a sajtófotósok is osztanak majd egy-egy díjat. A négytagú ítészcsapat – Benkő Sándor, Ohr Tibor, Varga György és Karner László – több mint háromszáz fotó közül kereste a legjobbakat. Ahogy korábban Seres Péter ötletgazdával készített interjúnkban olvashatták, idén érkezett a legtöbb nevezés kiírásukra. A kulturális sétát ezúttal is kiadvánnyal segítik, sőt személyes tárlatvezetéseken a három fotóssal, Pezzetta Umbertóval, Katona Tiborral és Seres Péterrel is találkozhatnak. A február 27-ig látogatható tárlatot a Polgármesteri Hivatal előtti téren Karner László festőművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe, a jelenlévőket Bali Zoltán alpolgármester köszönti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!