Frissen Zalából

2022.01.11. 09:00

A muravidéki magyar irodalom legendás alakjára, Szúnyogh Sándorra emlékeztek Lendván

Márciusban töltené be nyolcvanadik életévét a muravidéki magyar irodalom legendás alakja, Szúnyogh Sándor. A 24 éve elhunyt író-költő-újságíróra halála évfordulója apropóján, hétfőn este emlékeztek meg a Városi Színház- és Hangversenyteremben.

Gyuricza Ferenc

A színpadon a zalaegerszegi Kis-Hétrét zenekar

Forrás: Gyuricza Ferenc

Az emléknapon Soós Mihály, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatója felidézte a néhai író-költő életútját, s arra is kitért, hogy Szúnyogh volt a muravidéki magyar irodalmat megalapozó Tavaszvárás-nemzedék legifjabb tagja, aki fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy hidat építsen a jelen és jövő generációi között. A beszéd után ünnepi műsorral idézték meg Szúnyogh szellemiségét, a színjátszó Stampah Misi, a táncos Nad Éva és a Kis-Hétrét együttes közreműködésével. 


Az emléknap keretében tartották a Szúnyogh Sándorról elnevezett ifjúsági irodalmi pályázat díjkiosztóját is. A részt vevő általános és középiskolás diákoknak megadott cím alapján kellett gondolataikat papírra vetniük. A legjobb dolgozat készítője, s így az idei Szúnyogh Sándor-díjas tanuló Tivadar Barbara, a Lendvai Kéttannyelvű Középiskola diákja lett. Az évfolyamonkénti győztesek ugyancsak a lendvai intézmény tanulói közül kerültek ki: Civre Ádám (6. évfolyam), a Nován élő Ruzsics Dorka Ildikó (7. évfolyam), Tátrai Kovács Kinga Ávila (8. évfolyam), Koter Rebeka (9. évfolyam). A középiskolások két kategóriáját Kepe Buda György, illetve Bazsika Filip Franc nyerte. Első alkalommal osztottak ki Szeretetdíjat, ezt a szintén lendvai Lebar Elisa vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában