Frissen Zalából

2022.01.13. 16:00

A Mintapinty című monodrámát mutatja be Ecsedi Erzsébet szombaton a zalaegerszegi Griff Bábszínházban

Január 15-én, szombaton 17 órakor a Griff Bábszínház színpadán (Hevesi Sándor Színház épülete) adja elő Ecsedi Erzsébet Aase-díjas színművész a Mintapinty című monodrámát.

Arany Horváth Zsuzsa

Ecsedi Erzsébet a záróképben

Forrás: Arany Gábor / Zalai Hírlap

„Molnár Erzsébet, Márkus Sándorné (negyvenes születésű sovány és fehérerzsébeti polgárlány, vidéki párttitkárné, nyugalmazott múzeumigazgató) élete végigpereg saját szeme előtt, feltépve régi sebeket, sérelmeket, születésétől a rendszerváltozáson át napjainkig. A mindent túlélő asszony kellő öniróniával mutat tükröt a környezetében élő embertípusokról, családjáról, kellemes és kellemetlen élethelyzetekről. Méltán érezhetjük, hogy ez velünk is megtörtént, vagy megtörténhetett volna.” E sorokat a fiatal kortárs szerzőpáros, a Kovács ikrek (Kovács Viktor és Kovács Dominik) által írt színmű ajánlójában olvashatjuk. A szerzők így írtak a darabról: „miképpen okoz konfliktust, zavartságot egy emberben az emlékezés sokfélesége, a szereplő hogyan próbálja meg a történések átírásával újraalkotni a maga személyiségét.” Az Ecsedi Csenge Berta által rendezett, a Kollázs Kulturális Egyesület égisze alatt megvalósult monodráma a járványügyi kényszerszünet alatt készült el, a celldömölki őszi amatőr színházi fesztiválon díjat is nyert. A zenét Ticz András válogatta, a díszlet és a jelmez Csiszér Csilla munkája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában