Frissen Zalából

2021.11.11. 10:00

Meseíró pályázaton vettek részt a nagyrécsei diákok

„Mesék a Zümmögő birodalomból” címmel, meseíró pályázatot írtak ki nemrég, melyen jól szerepeltek a Nagyrécsei Körzeti Általános Iskola 3. osztályos tanulói.

Benedek Bálint

Szabó Lili Judit, Biró Zoltán, Nagy Dániel, Pálfi Judit, Borsodi Réka, Horváth Kinga és Olasz Janka Mira (Balassa Szabolcs hiányzik)

Forrás: Zalai Hírlap

Az iskolában az anyanyelvi tehetséggondozást fontos feladatnak tartják, ezért mindig szívesen szerepelnek olyan pályázatokon, ahol a tanulóik kipróbálhatják magukat alkotótevékenységben. Nemrég az Agrárminisztérium meghirdette a „Mesék a Zümmögő birodalomból” című meseíró pályázatát.

A 3. osztályos tanulók ennek hatására nagy igyekezettel láttak hozzá a kutatómunkához, hiszen a mesei keretbe tudományos ismereteket is beleszőttek. Lázasan folyt az ötletelés, így született meg mesei főhősük, Zümi, a különös méhecske. A láncmese szövésében 7 tanuló vett részt, s munkájuk eredményeként küldték el a pályázatra illusztrációkkal kiegészítve a mesét.

Szabó Lili Judit, Biró Zoltán, Nagy Dániel, Pálfi Judit, Borsodi Réka, Horváth Kinga és Olasz Janka Mira (Balassa Szabolcs hiányzik)
Fotó: Zalai Hírlap

– A kiírás minden várakozást felülmúló sikert aratott: 903 mese érkezett be, amelyből 69-et javasolt megjelentetésre a zsűri – fogalmazott Pál­fi Judit tanító, felkészítő. – Az értékelő bizottság a pályázatra beküldött nagyrécsei mesét megjelentetésre javasolta, melyet a környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár, László Tibor Zoltán jóváhagyott. Ezekből a mesékből online mesekönyv készül, mely az interneten nyilvánosan olvashatóvá válik. A fővárosi díj­átadón személyesen jelentek meg a gyerekek, a részvételüket az önkormányzat és a tanulók szülei támogatták. Díjazott tanulóink: Balassa Szabolcs, Olasz Janka, Szabó Lili, Borsodi Réka, Nagy Dániel, Horváth Kinga, Biró Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában