Frissen Zalából

2021.11.05. 11:00

JazzKanizsa lesz este 19 órától Nagykanizsán

Pénteken 19 órától rendezik meg a nagykanizsai Medgyaszay Házban a Jazzkanizsa című programot olyan fellépőkkel, mint a Nagy Emma Quintet, az Ektar Instrumental Quintet és a Mash Trió.

ZH

Nagy Emma Quintet

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

A Bartók Konzervatórium növendékeiből 2018-ban alakult Nagy Emma Quintet 2019 elején a nemzetközi zsűri szavazatai alapján megnyerte a Müpa Jazz Showcase szakmai díját. Első lemezük, a saját szerzeményeket tartalmazó Set to Face is ebben az évben jelent meg, nemrég pedig megérkezett a második nagylemez, a tavaly nyáron rögzített LFO (Low Frequency Oscillator), amely a kortárs jazz jegyében született. Az Ektar Instrumental Quintet a világzenét, a kamarazenét és az improvizatív jazzt ötvözi, míg a Mash Triót alkotó iráni gitáros, Mahan Mirarab, az ütőhangszerek mestere, Dés András, valamint a 3. tag, a klarinéton játszó Vincent Pongrácz zenéje határozott, karakteres saját hanggal rendelkezik.

Nagy Emma Quintet
Fotó: Zalai Hírlap / Archívum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában