zene világnapja

2021.10.05. 09:00

Barokk muzsika a zeneiskolában

A zene világnapja alkalmából október 5-én kedden 10 órakor a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-ban Kollonay Zoltán A barokk zene királya című ingyenes műsorát láthatják a védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

Benedek Bálint

A barokk zenei korszak egy csodálatos létezése volt a zenének. A zeneszerzők és az előadók – akik sok esetben ugyanazon személyek voltak -, főúri és egyházi szolgálatban álltak. Napi teendőik jó részét a komponálás és a koncertek tették ki. Bravúros előadók, zseniális zeneszerzők, csodálatos műveket születtek. A mesterség fortélyait elég lazán kezelték, legalábbis a kottalegyezés tekintetében. Emiatt elég nehéz a mai előadóknak korhűen és stílus hűen játszani a barokk zenét. Sajnos csak kevés helyen tanítják a kor dokumentumaira alapozott modern kutató munka alapján az újra felfedezett fortélyokat, így még mindig méltatlanul kevés az információja az előadónak, és a közönségnek is. Az előadás ezekbe az elfeledett, felfedezett és közismert titkokba nyújt bepillantást zongorával, beszéddel és vetítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában