Frissen Zalából

2021.09.21. 09:00

Teraszkoncertet tartanak pénteken a zalaegerszegi Keresztury VMK előtt

A nemrégiben megújult, zöld szigetekkel bővült, a gyalogos közlekedést is könnyebbé tevő rámpákkal, térelemekkel kiegészült, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ előtti tér már egyszer bizonyította, hogy alkalmas esti szabadtéri koncert helyszínének.

Arany Horváth Zsuzsa

A Dániel Balázs Trió lesz a második fellépő…

Forrás: Keresztury VMK

Fotó: Pinter Adam Cincer

Szeptember 24-én, azaz ezen a héten pénteken este hasonló élményt kínál a VMK Terasz, mint tavaly nyáron, amikor Takáts Eszter és zenésztársai műsorát hallgathattuk. A koncerten ezúttal sincs belépődíj.

A Dániel Balázs Trió lesz a második fellépő…
Fotó: Keresztury VMK

A teraszkoncert első fellépőjeként 18 órakor a Columbo Jam Unit zenél a közönségnek. A formáció 2019 elején alakult, műsoruk többnyire kedvelt zenéik egyéni feldolgozásaiból, és saját kompozíciókból áll. Stílusukra a jazz, rock, fúziós zenék hatottak leginkább, de előadásaikat elsősorban a szabad improvizációk és a közös zenélés öröme fűszerezi. A hallható dalok szerzőinek névsora változatos zenei világot tükröz: Wayne Shorter, Jimi Hendrix, Erik Truffaz, Eric Johnson, John Scofield… (A zenekar tagjai: Salamon Attila – gitár, Monostori János – billentyűs hangszerek, Szántner László – basszusgitár, Borsos Zoltán – dobok.)

…és Pleszkán Écska is szerepel az esten
Fotó: Keresztury VMK

Pénteken este őket 19 órakor a Dániel Balázs Trió & Pleszkán Écska Boogie ­Woogie Show-ja követi.

Mint a VMK Terasz-koncert szervezőitől megtudtuk, Magyarország első számú boogie woogie zenekarát tisztelhetjük bennük. A győri trió műsorában zenei bravúrok, táncolható ritmusok és hangszerszólók szerepelnek, az együttes vezetője rendszeresen koncertezik Európa-szerte, már az Amerikai Egyesült Államokban is turnézott. A trió vendége lesz Pleszkán Écska énekesnő, akinek énekhangja illeszkedik a zenekar előadásmódjához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában