Frissen Zalából

2021.09.27. 17:30

Ismét lesz ZegaSztár! Várják a tehetséges zalaegerszegi fiatalok jelentkezését

A következő hetekben lehet jelentkezni a VIII. ZegaSztár vetélkedőre, amelyet kétévente rendeznek tehetséges zalai fiatalok számára.

Arany Horváth Zsuzsa

Máriás Zsolt, Farkas Ignác, Velkey Péter és Frauenhoffer Márta

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Ismét meghirdette összművészeti tehetségkutató versenyét Zalaegerszeg önkormányzata és a Zalaegerszegi Televízió. A VIII. ZegaSztárra október 25-ig jelentkezhetnek a zalaegerszegi általános és középiskolák diákjai, az elődöntőket a Keresztury VMK-ban november 13-14-én, a gálát pedig december 5-én rendezik a Hevesi Sándor Színházban. Ezúttal a ZegaSztár Gálán is lesz zsűri, de az abszolút győztes ZegaSztárról a közönség dönt. A következő kategóriákban várják a jelentkezéseket: vers- és prózamondás, modern és társastánc, népi tánc, komolyzene, népzene, könnyűzene. Minderről tegnap sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Máriás Zsolt, Farkas Ignác, Velkey Péter és Frauenhoffer Márta
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A Megasztár nyomán Velkey Péterben született meg az ötlet, a Zalaegerszegen tanuló diákok is megmutathatnák tehetségüket a közönség előtt komoly- és könnyűzenei, népi hagyományokat őrző, illetve próza-és versmondás kategóriában. A polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője, örül, hogy a verseny 14 éve bizonyítja életképességét, ráadásul nemcsak a populáris, hanem komolyabb műfajban is megnyilvánulhatnak a 6-18 éves korosztály tagjai. A sajtótájékoztatón online jelen lévő Gubinecz Ákos, a zeneakadémián tanuló népdalénekes, a 2011-es Zegasztár győztese is ezt emelte ki, amellett, hogy érezhette, a népzene nemcsak rétegműfaj. Frauenhoffer Márta, a városi televízió vezetője elmondta, a versenyt élőben közvetíti a tévé, ekkor lesz mód a nézők szavazatainak begyűjtésére. Idén az elődöntők során a zsűriben Farkas Ignác Jászai-díjas színművész, Máriás Zsolt, a Hevesi Sándor Színház zenei vezetője és Stefán Gábor koreográfus foglal helyet, a gálán pedig Bogányi Gergely zongoraművész, Fitos Dezső néptáncművész és Rátóti Zoltán színművész bírálja a produkciókat. Farkas Ignác és Máriás Zsolt jelezte, már több, a Zegasztárban feltűnt tehetségből lett a színpad elkötelezettje. A jelentkezéseket e-mail címre várják: [email protected], a felhívás a www.zalaegerszeg.hu oldalon is elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában