Frissen Zalából

2021.09.13. 17:25

Ilók, Mihók, Együgyű János és a lusta lány – Humorból nem lesz hiány a Griff Bábszínház előadásán

Bolondos helyzetek kerekedhetnek a félreértett szavakból, mondatokból, no meg vidámság, ha csak szemlélői vagyunk a blődliknek.

Arany Gábor

A bábok életre keltői: Szolnok Ágnes, Vári Vivien, Tóth Mátyás és Csepregi-Kovács Napsugár

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Nos, humorból nem lesz hiány az immár korlátozások nélkül látogatható Griff Bábszínház legújabb előadásán, amelyet első alkalommal pénteken 17 órakor láthat a közönség.

Az Ilók, Mihók és más bolondságok című darab magyar népmesék alapján kerekedett ki és vált színpadra alkalmassá Szász Ilona dramaturgnak köszönhetően. Ez három összefűzött történetet jelent, ahogy erről a rendező, Bartal Kiss Rita beszélt a Griffben hétfőn tartott tájékoztatón.

A bábok életre keltői: Szolnok Ágnes, Vári Vivien, Tóth Mátyás és Csepregi-Kovács Napsugár
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A nősülni készülő Mihók meséje a legismertebb; a legény az ostoba tetteit anyja jó tanácsai alapján igyekszik kijavítani, de az eredmény kacagtató, ahogy az Együgyű János is rosszul válogatja meg szavait, ezzel kínos-komikus helyzeteket teremtve, a lusta lány pedig szeleburdi háztartásvezetésével fakaszt nevetést.

A Covid okozta feszültség, szorongás után a humor különösen fontos adta magyarázatát a darabválasztásnak a rendező.

A Nagy-Kovács Géza tervezte díszletek értéke ötletességük mellett a könnyű kezelhetőség, ily módon az Ilók és Mihók és más bolondságok alkalmas a tájolásra, útra lehet kelni vele, és mivel a történeteket a humor, nem pedig a cselekmény köti össze, ezért önálló rövid előadásokként is élményt nyújtanak a nézőknek. A bábokban Rofusz Kinga ötletei jelennek meg. A zenét Keller-Dénes Emőke és Keller Dániel Máté szerezte, a rendező munkáját Matola Norbert segítette. A bábok életre keltői: Csepregi-Kovács Napsugár, Szolnok Ágnes, vendégként Tóth Mátyás és a nagyváradi bábszínházból Griffbe igazolt Vári Vivien.

Az előadás a szatmárnémeti Brighella Bábszínházzal együttműködésben született meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában