Frissen Zalából

2021.09.08. 07:00

Az Udvari Kamaraszínház újra Kanizsán lép színpadra

Ahogy az öt évvel ezelőtti nagy sikerű migrációs konferenciát, a csütörtök esti színházi előadást is a Polgári Kanizsáért Alapítvány szervezi.

Pásztor András

Jelenet az előadásból

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

– Szeptember 9-én, csütörtökön 18 órakor láthatják a város polgárai a Hevesi Sándor Művelődési Központban a Tizennyolcat, ezt a címében a világháború záróévszámát viselő történelmi drámát – kezdte Papp János, az alapítvány kuratóriumának elnöke. – A darabot a Jászai Mari-díjas Andrási Attila írta és rendezte. A szentistváni Magyarország utolsó három napját mutatja be, és cselekménye az összeomlást elősegítő csoportok és azok között játszódik, akik megpróbálják összetartani az országot. A Trianonhoz vezető út – ma nagyon is ismerős – belső árulói, külföldről pénzelt ügynökei az egyik oldalon. De vajon, vannak-e elegen a másikon? A darab Tisza István meggyilkolásával zárul. Minthogy ő lett a kommunizmus első áldozata, hadd idézzem Tőkéczki Lászlót 2012-es rendezvényünkről: „Az Úristen megengedte a világtörténelem védőoltását a kommunista, utópista, egyenlőségi hazugságokkal szemben. Azért kell emlékeznünk, hogy ez a szörnyű áron szerzett immunitás hatékony legyen. Mert ha elfelejtjük, akkor magunkra, de még inkább gyermekeink, unokáink számára idézzük elő újra a veszélyt” – fogalmazta meg a darab aktualitását Papp János.

Jelenet az előadásból
Fotó: Zalai Hírlap / Archívum

Az elnök a színházi elő­adásra történő belépéssel kapcsolatban elmondta: a rendezvény ingyenes, ám csak a terem befogadóképességéig tudják fogadni a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában