Frissen Zalából

2021.08.09. 10:00

Zalai kötődés a jövő heti Margófeszten

Augusztus 12–15. között rendezik meg az első „kihelyezett” Margó Fesztivált, s mindjárt Zalát választották helyszínül a szervezők.

Arany Horváth Zsuzsa

Tar Ferenc is mesél Fotó: ZH

A könyvek, az irodalom, az írók, költők, valamint a zene és az ízes beszélgetésekre épített, jövő héten Szentgyörgyvárra költőző – Valuska László vezette – Margó Fesztiválra a zalaiak kedvezményes jeggyel léphetnek be, zalai lakcímkártyával 2800 forint lesz a napijegy.

A programban ráadásul zalai fellépők, előadók is részt vesznek a Sántakutya elnevezésű programelem keretében. A mesélők közt lesz például Tucsni András színháztörténész, dramaturg, Tar Ferenc hévízi történész-tanár, a Festetics család történetének kutatója, Bezerics Csaba borász, Kiss Ádám szövegíró, a Hosszúlépés. Járunk? „környezetismereti” projekt sétavezetője.

Tar Ferenc is mesél Fotó: ZH

„Sztorizni mindenki szeret, jó sztorikat hallgatni pedig pláne. Ezért színesítjük a Margófeszt műsorát a Sántakutyával: izgalmas történeteket hozunk a zalai dombok öleléséből, de nem stand up comedy stílusban. A fesztivál minden napján egy órát olyan igaz történetek bemutatására fordítunk, amiket áthat a hely hangulata. Mesélőink a fesztivál fellépői közül kerülnek ki, de vannak különösebb ismertség nélküli sztorizóink is, akik mesélnek saját életükről, alkotásokról, fordulópontokról, döntésekről és választásokról, úgy, hogy persze mindenki kapcsolódik Zalához: ott született, él, nyaral vagy alkot, netán Zalában dolgozik” – írja a fesztivál honlapja.

Mit kínál a négy sűrű nap? Csütörtökön (augusztus 12.) többek közt Bödőcs Tibor és a Szűcsinger duó (Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs) érkezik Szentgyörgyvárra, illetve Thuróczy Szabolcs főszereplésével bemutatják a Bödőcs-regényből Keresztes Tamás rendezésében készült Meg se kínáltak című előadást.

Pénteken (augusztus 13.) a fellépők között szerepel Háy János író és a VAN filmzenekar, szombaton (augusztus 14.) pedig Nádas Péter és az Anima Sound System is a vendégek közt lesz. Vasárnap zenés közös villásreggeli formájában zárják a fesztivált, kis közösségi piaccal, így vihetünk majd haza a zalai ízekből is.

A szervezők jelzik, hogy a jelenleg hatályban lévő járványügyi korlátozások miatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatókat fogadhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában